Manisa bezine marka tescili

Manisa bezine marka tescili


MANİSA (A.A) - Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, "Manisa bezinin marka tescil belgesini aldık" dedi.
     Kafkaslı, düzenlediği basın toplantısında bir yıl önce kurdukları Manisa Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından söz konusu ürünün üretiminin yapıldığını belirtti.
     Osmanlı Devletinde saraylara gönderilen ve donanmanın yelkenlerinde kullanılan Manisa bezinin üretiminde 10 kadınının istihdam edildiğini hatırlatan Kafkaslı, kooperatifin kısa süre içerisinde yeni yer bularak 50 kadının daha istihdam edilmesini planladıklarını söyledi.
     Kafkaslı, şunları söyledi:
     "Manisa bezini artık kooperatiften başka kimse üretemeyecek. Ürünlerimizin başında ipek kumaşlar gelecek. Önümüzdeki ay hakiki ipekleri dokuma olarak çıkaracağız. İpliklerini siparişini verdik. Tezgâhlarımız hazır. Çok güzel bir ürün olacak. Manisa-da kooperatifimiz ile beraber başlattığımız ipek şallar Manisanın pamuğu olduğu için sentetiği olmayan bir ürün çıkardık. Dolayısıyla eskilerde unutulan 600 seneye dayanan bu tarihi bezimizi dünyaya yaymaya, Anadolunun her yöresine yaymaya çalışıyoruz. Buradan gelecek gelirlerle çalışan kadınlarımızın maaşlarını ödeyeceğiz. Artanından da üniversite öğrencilere burs vereceğiz." dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Manisa bezine marka tescili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER