Manisa Halk Sağlığı Müdürü Tay:

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Tay: Haziran ayı başından bugüne kadar 179 kişi sıcak çarpması ve güneş yanığı şikayetiyle sağlık kurumlarına başvurdu


MANİSA (A.A) - Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Haziran ayı başından bugüne kadar 179 kişinin sıcak çarpması ve güneş yanığı şikayetleriyle sağlık kurumlarına başvurduğunu bildirdi.
     Tay, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların zorunlu olmadıkça güneş ışınlarının etkili olduğu 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması gerektiğini belirtti.
     Aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini beraberinde getirdiğini, mevsimsel ısı artışlarının insan üzerinde olumsuz etkiler yaptığını kaydeden Tay, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Aşırı sıcaklardan dolayı, güneş veya sıcak çarpması, sıcak bitkinliği, sıcak krampları, güneş yanıkları, isilik, ciltte güneş lekeleri, gözde katarkt gelişimi ve ciltte erken yaşlanma gibi olumsuz etkiler görülebilmektedir. Artan hava sıcaklığının özellikle kronik hastalığı bulunan ve yalnız yaşayan yaşlılar başta olmak üzere hamileler, aşırı kilolular, açık alanda çalışanlar, dört yaşından küçük olanlar, tansiyon düşürücü, depresyon ve uyku ilaçları gibi sürekli ilaç kullananları olumsuz yönde etkilemektedir. Dışarı çıkarken açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli, geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılması önemlidir. Manisada Haziran ayı başından bugüne kadar 179 kişi sıcak çarpması ve güneş yanığı şikayetiyle sağlık kurumlarına başvurdu.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisa Halk Sağlığı Müdürü Tay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER