AK Parti Niksar İlçe Başkanı Yıldız:

AK Parti Niksar İlçe Başkanı Yıldız: OKA destekli projelerle yeni iş ve meslek alanları açılıyor


TOKAT (A.A) - AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli projelerle yeni iş ve meslek alanları açılıyor dedi.
     Yıldız, yaptığı açıklamada, OKAnın desteklediği bir projenin daha hayata geçeceğini söyledi. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından hazırlanan, Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün ortaklığında yürütülecek ve OKA kaynaklarından desteklenecek Yeşilırmak Havzası Kırsal Nüfusun Odun Dışı Orman Ürünleri Farkındalığı Projesi hakkında bilgi veren Yıldız, KOSGEBin de projeye iştirakçi kurum olarak katılacağını bildirdi.
     Projede odun dışı orman ürünlerinin konu edildiğini belirten Yıldız, Proje uygulama aşamasında, kırsal alanda yaşayan kadın ve gençlere, sürdürülebilir kalkınma kapsamında başta odun dışı orman ürünleri olmak üzere kuşburnu, defne, kantaron, mantar, böğürtlen, kuşkonmaz ve benzeri bitkilerin tanınması, toplanması, işlenmesi, pazarlanması, ürün sahalarının geliştirilmesine yönelik olarak Orman İşletme Müdürlüğünde eğitim verilecek. Yaşanılan çevredeki doğal ve şifalı bitkilerin ekonomiye kazandırılması, aile bütçelerine ek gelir temin edilmesi bakımından proje büyük önem arz ediyor diye konuştu.
     Proje kapsamındaki kursa, Niksarın Eyneağzı, Çalca, Büyükyurt ve Ardıçlı köylerinden 20 aileden kursiyerlerin katılacağını ifade eden Yıldız, proje ile Niksar ekonomisine yeni bir alternatif pencere açılacağını söyledi.
     Yıldız, Tokat Valisi Şerif Yılmaza, Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcuya, Orman İşletme Müdürü İlhan Yazıcıya, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliğine ve OKAya projeye katkıları ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Recep Bilek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti Niksar İlçe Başkanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER