Manisa Valisi Daşöz, Roman Evlerinin temelini

Manisa Valisi Daşöz, Roman Evlerinin temelini attı


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Turgutlu ilçesine bağlı Urganlı beldesinde, sosyal sorumluluk projesi kapsamında belediye tarafından yaptırılacak 16 konutluk Roman Evlerinin temelini attı.
     Urganlı İstiklal Mahallesinde yapılacak 16 konutun temel atma töreninde konuşan Vali Daşöz, Türkiyenin sosyal bir devlet olduğunu ve belediyelerin de devletin bir parçası olduğunu söyledi. Sosyal devlette bu tür projelerin büyük önemi olduğunu belirten Daşöz, Belediyelerimiz Adan Zye insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gerçekten yerel halka en yakın hizmet birimlerimizdir. Bu güzel projede güzelde bir birliktelik örneği ortaya konulmuş. Turgutlu kaymakamımız ve İller Bankası belediyeye destek olmuş ve onunla iş birliği yapmış dedi.
     Romanların Türkiyenin ve Manisanın değişik noktalarında yaşadıklarını dile getiren Daşöz, şunları söyledi:
     Onlar çok özellikleri olan insanlar. Bir kere hepsi sanatkar insanlar. İşte burada çok güzel sanat işleriyle uğraşıyorlar. Sanata doğal olarak yatkınlıkları vardır. Burada, bu yeni yaşayacakları mekanda temennim bu sanatlarını daha da geliştirerek sürdürmeleri. Yöremiz inşallah bir turizm yöresi olacak. Manisamızın çok önemli kültürel turistlik değerleri var. Bir turizm seferberliği içerisinde Manisamızı tarım, sanayi ve enerjiden sonra birde hep birlikte turizm yöresi yapabilirsek bundan hep birlikte kazançlı çıkacağız. Eminim Roman kardeşlerimiz de buna büyük katkı sağlayacaktır. Temelini atacağımız bu yuvalarda kardeşlerimizin huzur, mutluluk ve güzellik içerisinde yaşamalarını temenni ediyorum.
     Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, beldede ikamet eden yaz ve kış aylarında çadırda yaşayan ailelerin çok zorluk çektiğini, bu vatandaşları göçebe hayattan kurtarıp, yerleşik hayata geçirmek için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. İller Bankasından 347 bin lira malzeme kredisi aldıklarını, konutların 2 katlı yapılacağını belirten Daşkan, projesinin toplam maliyetinin 950 bin lira olduğunu bildirdi.
     Konutların temeli Vali Halil İbrahim Daşöz, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, Roman vatandaşlarla birlikte butona basarak atıldı.
     Temel atma töreninden sonra Roman vatandaşlar sevinçlerini Roman havası oynayarak gösterdiler.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Medat Şenay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisa Valisi Daşöz, Roman Evlerinin temelini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER