Manyas Süt Üreticileri Birliğinin projesi hayata

Manyas Süt Üreticileri Birliğinin projesi hayata geçti


BALIKESİR (A.A) - Manyas Süt Üreticileri Birliğinin Kalfa, Kubaş ve Çataltepe köylerinde üretilen sütün hijyen koşulları ve gıda güvenliği sağlanarak, değer fiyattan sanayiye satılmasını amaçlayan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından onaylanan proje, hayata geçirildi.
     GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Sancı, Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Erçelin katımıyla düzenlenen programda, proje üreticilere anlatıldı ve Süt Üreticileri Birliğine ait süt toplama merkezinin açılışı gerçekleştirildi.
     Mustafa Gündoğan, GMKAnın iki yıl önce kurulduğunu belirterek, Projelerimiz ete kemiğe büründü. Bizler Manyas, Balya, İvrindi, Sındırgı, Savaştepe gibi gelişmesi farklı olan ilçelerimizin projeler hazırlayıp, onları hayata geçirmekten büyük sevinç duyuyoruz. Bu ilçelerimizden yeni proje başvurularını bekliyoruz dedi.
     Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman ise 258 bin liralık projenin, 193 bin lirasının GMKA tarafından karşılandığını ifade ederek, proje kapsamında kendi öz kaynaklarıyla 167 bin 960 liraya bir nakil aracı, üç adet süt soğutma tankı aldıklarını da kaydetti.
    
     Muhabir : Manyas
     Yayıncı : Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Manyas Süt Üreticileri Birliğinin projesi hayata Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER