Mardinde bir araçta yapılan aramada Hint

Mardinde bir araçta yapılan aramada Hint Oklu Kirpi bulundu -Koruma altına alındığı tespit edilen kirpi Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Mardin Şubesince doğaya bırakıldı


MARDİN (A.A) - Mardinde bir araçta yapılan aramada koruma altına alınmış Hint Oklu Kirpi bulundu.
     Edinilen bilgiye göre, Derik Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen yol kontrol uygulaması sırasında S.Oya araç durduruldu.
     Araçta yapılan aramada plastik sandık içerisinde Hint Oklu Kirpi bulundu.
     Hint Oklu Kirpi jandarma ekiplerince Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Mardin Şubesine teslim edildi.
     Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Mardin Şube Müdürü Mustafa Altuntaş, yaptığı açıklamada, bulunan hayvanın Hint Oklu Kirpi (Hystrix i İndica) olduğunu, kirpinin 50-55 santimetre uzunluğunda, 18-20 kilo ağırlığında bulunduğunu söyledi.
     Kirpinin Merkez Av Komisyonu kararı ile koruma altına alındığını tespit ettiklerini ifade eden Altuntaş, Kirpinin bulunduğu aracın sahibi S.Onun beyanına göre kirpiyi Şırnakın Cizre ilçesinden alarak etinin şifalı olduğu gerekçesiyle Mersindeki arkadaşına götürüyormuş. Gerçekten çok enteresan. Sağlık kontrolünden sonra kirpiyi tespit ettiğimiz en uygun doğal yaşam alanına bıraktık dedi.
     Altuntaş, Hint Oklu Kirpinin nesillerinin yok olma sürecine girdiğini belirterek, bunların avlanmasının yasak olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde bir araçta yapılan aramada Hint Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER