Mardinde Şefkat Eli Projesi sona erdi

Mardinde Şefkat Eli Projesi sona erdi


MARDİN (A.A) - Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, SODES tarafından desteklenen Şefkat Eli Projesi tamamlandı. 89 bin lira bütçeli proje kapsamında hasta ve yaşlı bakımı konularında 25 kursiyere 3,5 ay kurs ve 2,5 ay da uygulamalı eğitim verildi.
     Mardin İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, projenin uygulama aşamasında 850 hasta ve yaşlı yakınına sağlık uygulaması eğitiminin verildiğini söyledi.
     Hasta ve yaşlıların aile bireylerini sağlık konularında uygulamalı olarak evlerinde eğitim verildiğini belirten Derviş şunları söyledi:
     "Bu kapsamda hasta ve yaşlılarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmiştir. Proje kapsamında hastalara rahatça iletişim kurabilmeleri amacıyla farklı yerel dillerden Kürtçe, Arapça, Süryaniceden en az birini bilen 25 kadına eğitim verildi. Bu eğitimler teorik ve pratik olarak 6 ayda tamamlandı. Alınan bu eğitimlerden sonra kursiyerlerimiz eğitimciler eşliğinde 3 belde ve 18 köyde yaşayan hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın yakınlarına nasıl davranacakları konularında eğitim verildi."
     Proje koordinatörü Şeyhmus Alınterin ise Şefkat Eli Projesinin hastalara, yaşlılara ve hasta refakatçilerine çok büyük yarar sağladığını söyledi. Altınterin, "Proje kapsamında 25 kursiyer bayan istihdam edilmesi de amaçlanıyor" dedi.
     Mardin Çalışma ve İş Kurumu (İŞ KUR) Müdürü Mehmet Akın da kurumların bu alanda ihtiyaç duyulması halinde 25 kursiyere ilk fırsatta istihdamlarının sağlanacağını söyledi.
     Konuşmaların ardından Mardin Valisi Turhan Ayvazın eşi Fatma Ayvaz ve diğer katılımcılar 25 kursiyere sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir:İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Mardinde Şefkat Eli Projesi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER