Mardinde usulsüz avlanan 11 avcıya para

Mardinde usulsüz avlanan 11 avcıya para cezası


MARDİN (A.A) - Mardinde usulsüz avlanan 11 kişiye toplam 15 bin lira ceza kesildi.
     Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürü Mustafa Altuntaş, kaçak ve usulsüz avlanan avcılara yönelik koruma ve kontrol çalışmalarının gece ve gündüz yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.
     Ocak ayı içerisinde kaçak ve usulsüz avlanan avcılara yönelik koruma ve kontrol çalışmalar kapsamında usulsüz avlanan 11 kişiye ceza kesildiğini belirten Altuntaş, şöyle konuştu:
     11 avcıya 9 bin 239 lira idari yaptırım cezası kesildi. Bunlardan 7sine ayrıca 5 bin 750 lira tazminat bedeli cezası uygulandı. Yasaklanan avlanma esas ve usulleri ile avlanan 9 avcının silahı ile bu kişilerin yakaladığı 6 turaç, 2 bıldırcın, 1 çulluk ve 3 kekliğe el konuldu.
     Yaban hayatının korunmasında ve bu mirasın gelecek nesillere taşınmasında denetim faaliyetlerinin yanı sıra avcılarımıza da büyük mesuliyet düşmektedir. Avcılarımızın yaban hayatının sürdürülebilirliği adına avlanırken kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranması gerekiyor. Ayrıca yaban hayvanlarının yaşam ortamıyla beraber en iyi korumasının yine avcılar tarafından yapılabileceğine inanarak, av yasakları hususunda daha hassas davranmalarını beklemekteyiz.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinde usulsüz avlanan 11 avcıya para Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER