Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu:

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu: Yaptığımız eserlere koyduğumuz isimler, Mardinin hoşgörü iklimini yansıtıyor


MARDİN (A.A) - Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, belediye tarafından yapılan hizmet binaları ve parklara konulan isimlerin Mardin-in hoşgörü iklimini yansıttığını kaydetti.
     Ayanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada isimlerin belediye meclisinde oy birliği ile belirlendiğini, İçişleri Bakanı Muammer Gülerin ismini de açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yapacağı evlendirme dairesine verdiklerini belirtti.
     Mavi Marmara Gemisinde şehit edilen Furkan Doğanı, Kürt Edebiyatının önemli isimlerinden Musa Anteri ve Mardinin yetiştirdiği başarılı bürokrat ve siyasetçilerinden İçişleri Bakanı Muammer Gülerin isimlerini park ve evlendirme dairesine verdiklerini belirten Ayanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Yaptığımız eserlere koyduğumuz isimler, Mardinin hoşgörü iklimini yansıtıyor. Şehirler isimlerle özdeştir, isimlerle tanınır. Bu isimleri seçerken gençlere güzel bir örnek oluşturmasını hedefledik. Gençler bu şahsiyetlerin adını duyduğunda onları araştıracak ve kendilerine güzel bir örnek olarak seçeceklerdir. Furkan Doğan ve Musa Anter suçsuz yere katledildikleri için mazlumdurlar. Furkan Doğan yardım gönüllüsü olarak İsrail ablukası altındaki Gazzeye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda şehit düşmüştür. Musa Anter Kürt edebiyatının önemli isimlerindendir. Oğlu Anter Anter başbakanımızın özel izniyle 40 yıl sonra Türkiye-ye gelmiş ve babasının mezarını ziyaret edebilmiştir. Muammer Güler sadece Mardin-in değil Türkiyenin de bir değeridir.18 yıl kesintisiz valilik yapmış, görev yaptığı bu süre içinde Mardin-i unutmayarak Sabancı Kent Müzesi, Mimarlık Fakültesi gibi dev eserlerin Mardin-e kazandırılmasına vesile olmuştur. Hükümetimizin başlattığı çözüm sürecine de çok önemli katkılar sağlayacak bir isimdir. Bunun için Furkan Doğan ve Musa Anter isimlerini yapmış olduğumuz parklara verdik. İçişleri Bakanımız Muammer Gülerin ismini açılışını Başbakanımızın yapacağı evlendirme dairesine verdik
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER