Mardin Belediyesindeki haciz

Mardin Belediyesindeki haciz -Belediye Başkanı Ayanoğlu: -Siyasi hınç alma ve öç duygularıyla gerçekleştirilen bu hukuk dışı icra işlemlerine karışanlar ve alet olanlar hukuk önünde bunun hesabını verecekler -Mardinin b


MARDİN (A.A) - Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, işçiler tarafından gerçekleştirilen haciz işlemine ilişkin, Siyasi hınç alma ve öç duygularıyla gerçekleştirilen bu hukuk dışı icra işlemlerine karışanlar ve alet olanlar hukuk önünde bunun hesabını verecekler dedi.
     Ayanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ideolojik tavır içindeki bir kısım işçi tarafından siyasi hınçlara alet edilen icra işleminin, Mardin İcra Hukuk Mahkemesi tarafından alınan "haczin iptali" kararıyla hukuksuz olduğunun tescillendiğini ve yetkili mahkeme kararıyla belediyeden alınan eşyaların yediemin deposundan alınarak tekrar belediyeye getirildiğini kaydetti.
     İl dışında olduğu bir zamanda, kanuni, ahlaki ve örfi tüm kurallar hiçe sayılarak makam odasına girildiğini savunan Ayanoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Kişisel bilgilerimin, şahsi eşyalarımın ve özellikle haciz davasıyla ilgili evrakların akıbetinden endişe duymaktayım. Bu nedenle bu hukuk dışı yöntemlere başvuran ve buna alet olan kişiler hakkında dava açarak yasal süreci başlattık. Belediyedeki işçiler en rahat dönemlerini bizim yönetimimiz zamanında yaşadı. Bunu sindiremeyen Belediye İş Sendikası eski Şube Başkanı Memduh Öztürk, o günden beri belediyeye karşı hep intikam duygularıyla hareket etmiştir. Tüm işçiler değil ama bu icra işlemlerinde figüran olan ve siyasi ideolojik güdülerle hareket bu işçileri, Mardin halkı bayramda, Ramazan aylarında ve mübarek günlerde yaptıkları grevlerden, çöp dağlarından çok iyi hatırlıyor ve bunların emek harcamadan nasıl belediyeden milyarlarca lira alacaklı olduklarının da çok farkındadır.
    
     -Sevincimizi gölgeleyemeyecek-
    
     TBMM Genel Kurulunda, Mardinin de aralarında bulunduğu 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının kabul edildiğini hatırlatan Ayanoğlu, şunları aktardı:
     Mardinin büyükşehir olmasının yasalaştığı bir günde gerçekleştirilen bu tiyatro, sevincimizi gölgelemeyecek. Mardinde hizmet kervanı yürüyor ve büyükşehir olmamızla birlikte bu kervan daha da büyüyecek ve hızlanacak. Bazı odaklar 3 yıl içinde Mardine yapılan yatırımları hazmedemiyor. Çünkü bunların halka hizmet gibi, yatırım gibi dertleri yok. Biz bunlara aldırmıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz. Mardin halkının bize emanet ettiği iradeye, şu ana kadar toz kondurmadık ve hiçbir zorbaya çiğnetmediğimiz bu iradeyi bundan sonra da kimseye çiğnetmeyeceğiz. Siyasi hınç alma ve öç duygularıyla gerçekleştirilen bu hukuk dışı icra işlemlerine karışanlar ve alet olanlar hukuk önünde bunun hesabını verecekler. Bu hesaptan da kaçamayacaklar.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Belediyesindeki haciz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER