Marmara Depreminin 13. yıl dönümü

Marmara Depreminin 13. yıl dönümü -Enkaz kalıntıları üzerine oluşturulan 17 Ağustos Parkı, Yalovalılar için yeni bir yaşam alanı oldu


YALOVA (A.A) - 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde Yalovada yıkılan binaların enkazlarıyla oluşturulan 17 Ağustos Parkı, Yalovalılar için yeni bir yaşam alanı oldu.
     Depremde üç binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği Yalovada bina enkazlarının denize doldurulmasıyla oluşturulan ve depremin ilk yıl dönümünde açılışı gerçekleştirilen 17 Ağustos Parkı, özellikle yaz günlerinde eğlenmek, dinlenmek, yürüyüş ve spor yapmak isteyenlerin öncelikli tercihlerinden biri oldu.
     Üzerinde peyzaj düzenlemeleri yapılarak rekreasyon alanları oluşturulan alan, çocuk parkları, oturma grupları, çeşitli kafeteryalarıyla Yalovalıların nefes alma ve dinlenme mekanı haline geldi.
     Depremde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu beton blokları, iki oda halindeki fotoğraf sergisi ve 12 metrelik paslanmaz çelikten oluşan dikey bloktan oluşan Deprem Anıtı, parkın en dikkat çeken yerini oluşturuyor.
     40 metre çapındaki dairesel bir alana kurulan anıt, geleceği ve yaşamı temsil ederken, 12 metrelik çelik blok da geceyi, gündüzü, yılın 12 ayını simgeliyor. Anıtta yer alan ve deprem döneminde çekilen fotoğraflardan oluşan sergi ise sadece depremin yıl dönümlerinde açılıyor.
     Depremde hayatını kaybeden 3 bin kişinin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklara her yıl dönümünde depremzedeler, yakınlarının isimlerinin olduğu yerlere çiçek takıp isimlerini kalemle belirginleştiriyor.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Marmara Depreminin 13. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER