Marmariste ormanlık alanlara çöp döküldüğü iddiası

Marmariste ormanlık alanlara çöp döküldüğü iddiası -Marmaris Çevreciler Derneği, alanın temizlenmesi için çalışma başlattı


MUĞLA (A.A) - Marmariste ormanlık alanlara dökülen molozlar ve çöpler çevre kirliliğine neden oldu.
     Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) ile ormanlık alanda cip safari turu yapan işletmeler tarafından, alanın temizlenmesi için çalışma başlatıldı.
     MÇD Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yaptıkları incelemede çok üzücü bir tabloyla karşılaştıklarını, bu tablonun turizm kentine yakışmadığını söyledi.
     Ormanların da deniz ve koylar gibi kirletildiğini ileri süren Kutengin, ilgili kurumlarla görüştüklerini ve tespitlerinin ardından temizlik çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.
     Cip safari turları düzenleyenlerle, dernek olarak işbirliği yaptıklarını belirten Kutengin, "Safarici arkadaşlar gönüllü dernek üyesi gibi çalışacaklar. Güzergahlarında karşılaştıkları her türlü kirliği görüntüleyip, bize bilgi verecekler" dedi.
     Kutengin, öncelikle bölgeye çöp atılmasının önlenmesi gerektiğine işaret ederek, Marmaristeki bütün orman yollarını gezerek tespit ettikleri kirliliği Orman İşletme ve Milli Parklar müdürlüklerine bildireceklerini dile getirdi.
     Ormanlık alanlara çöp ve inşaat atıklarının bırakılmasının cezasını araştırdıklarını anlatan Kutengin, molozları dökenler ile atıkların sahiplerine cezai işlem uygulandığını ve cezanın da 40 bin liradan başladığını tespit ettiklerini ifade etti.
     Kutengin, Marmaris Belediyeler Birliğinin Katı Atık Depolama Tesisine giden Yeşilbelde yolunda da incelemelerde bulunduklarını, yol kenarına dökülmüş çok miktarda inşaat atığıyla karşılaştıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Marmariste ormanlık alanlara çöp döküldüğü iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER