Marsa insanlı yolculuk

Marsa insanlı yolculuk -Aya ayak basan 12 astronottan Luke: "Eminim hayatının geri kalan kısmını Marsa insanlı yolculuk görevine adayıp orada yaşamayı isteyecek kişiler çıkacaktır" -"Gerçekleştiğinde belki hayatta olmayacağım a


İZMİR (A.A) - Aya ayak basan 12 astronottan biri Charlie Duke, Marsa insanlı yolculukla ilgili, "Eminim hayatının geri kalan kısmını bu göreve adayıp orada yaşamayı isteyecek kişiler çıkacaktır" dedi.
     İzmirde bulunan Uzay Kampı Türkiyenin davetlisi olarak gelen Charlie Duke, düzenlenen basın toplantısında, kamptaki öğrencilerle tecrübelerini paylaşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Çocuklara, daha yükseklere ulaşmayı hedeflemeleri tavsiyesinde bulunduğunu ifade eden Duke, "Belki de görüştüğüm öğrencilerden biri, Marsa gidecek" dedi.
     Duke, yakın zamanda Ayda, insanların gidip bir süre kalıp sonra döneceği istasyon kurulmasının söz konusu olabileceğini belirterek, şöyle konuştu:
     "Marsa insanlı uçuş yapılması fikriyse iki şekilde olabilir. İnsanlar oraya gidip 30-60 gün gözlem yapıp dönebilir veya sürekli orada kalmak için gidebilirler. Eminim hayatının geri kalan kısmını Marsa insanlı yolculuk görevine adayıp orada yaşamayı isteyecek kişiler çıkacaktır. Gerçekleştiğinde belki hayatta olmayacağım ama bu, yapılabilecek bir şeydir."
    
     -"Hiçbir astronot, UFOya rastlamadı"-
    
     Aya ayak basılmasıyla ilgili komplo teorilerinin hatırlatılması üzerine Duke, "Kırışıklar düzeltilmeden dikildiği ve L şeklinde tutan direk olduğu için bayrak, dalgalanıyor gibi gözüküyor. Üstelik o dönemde Ruslarla aya gidilmesi konusunda yarış içindeydik. Gerçekten Aya gitmeseydik, Ruslar bunu çok rahat ortaya çıkarabilirdi" dedi.
     Duke, dünya dışı varlıklara inanıp inanmadığıyla ilgili soruya, "Aya giden hiçbir astronot, dünya dışı varlığa veya UFOya rastlamadı" yanıtını verdi.
     Charlie Duke, ayrıca, kendine ithaf edilen ve katılımcılara Ayda yürümenin nasıl bir duygu olduğunu birebir hissettiren "1/6 yerçekimi koltuğu"nun açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Marsa insanlı yolculuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER