MASİAD 4. Geleneksel Potansiyel İşkadınları Fuarı

MASİAD 4. Geleneksel Potansiyel İşkadınları Fuarı


ANTALYA (A.A) - Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Girişimci Kadınlar Kurulu tarafından yıl üçüncüsü düzenlenen 4. Geleneksel Potansiyel İş kadınları Fuarı başladı.
     Manavgat Cumhuriyet Meydanında el sanatları ve gıda olmak üzere 2 kategoride yapılan fuara 130 girişimci kadın katılıyor.
     Fuarın açılışına Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Koçanlı, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Başkanı Şükrü Vural, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Manavgat Kent Konseyi Başkanı Hacer Sert, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
     Kaymakam Bulgurlu, fuarın ilçedeki kadınların girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak için çok iyi bir fırsat olduğunu söyledi.
     MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş ise 4. Geleneksel Potansiyel İş kadınları fuarına vergi mükellefi olmayan, evde kendi imkanları ile üretim yaparak aile ekonomisine katkı sağlamaya çalışan 130 girişimci kadının katıldığını söyledi.
     Fuarda ana temanın Manavgat susamı olduğunu ifade eden Boztaş, Manavgat susamının Osmanlı döneminde saray mutfağında kullanıldığını ve Altın susam olarak da bildiğini kaydetti.
     15. yüzyılda tahin ve helvanın Manavgat susamından yapıldığını belirten Boztaş, kalite, lezzet ve fiyat olarak diğer susamlardan çok daha iyi olduğunu marka değerini tescilletmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Fuarın bugün akşam sona ereceği söyleyen Başkan Boztaş, Juri tarafından seçilen 3 girişimci kadına toplam 4 bin 500 lira para ödülü verilecek. Fuarda seçilen 3 girişimci kadına ödülleri 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılan törenle verilecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MASİAD 4. Geleneksel Potansiyel İşkadınları Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER