MAÜde işten çıkartılan özel güvenlik görevlileri

MAÜde işten çıkartılan özel güvenlik görevlileri basın açıklaması yaptı


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesinde (MAÜ) görevlerine son verilen 25 özel güvenlik görevlisi, basın açıklamasıyla işten çıkarılmalarını protesto etti.
     İşten çıkarılan güvenlik görevlileri, MAÜ rektörlük binası önünde toplandı. Bir süre slogan atan topluluk adına açıklama yapan Bedri Oruk, işten çıkarılmalarıyla ilgili herhangi bir gerekçe gösterilmediğini öne sürdü.
     Oruk "Bizler hiçbir sebep söylenmeden işten kovulduk. Mardin Artuklu Üniversitesinde özel güvenlikçi olarak çalışıyorduk. Kesinlikle hiçbir suçumuz yok, hiçbir günahımız yok. Bizi işten kovdular. Hiçbir gerekçe gösterilmedi. Yerlerimize başka yerlerden başka şahıslar getirildi. Ne kadar fakir ne kadar çoluk çocuk sahibi biri varsa işten çıkardılar. Asgari ücrete bile artık göz dikiliyor. Bunların yaptıkları kesinlikle insanlık dışı hareket. Allah hakkımızı bırakmasın onlara. Biz sırf kovulmamak için temizlik bile yaptık. Yine de kovulduk. 6 kişilik yerde 7 kişilik yerde 4 kişi, 3 kişi nöbet tutuk yine kovulduk" dedi.
     Grup daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber MAÜde işten çıkartılan özel güvenlik görevlileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER