Mavi kapak topladı, iki engellinin yüzünü

Mavi kapak topladı, iki engellinin yüzünü güldürdü -Torullu Aydın Madenci, iki yıldır topladığı mavi kapaklarla yürüme engelli iki kişiyi tekerlekli sandalye sahibi yaptı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Torullu Aydın Madenci, iki yıldır topladığı mavi kapaklarla yürüme engelli iki kişiyi tekerlekli sandalye sahibi yaptı.
     Torulun Altınpınar beldesinde yaşayan Madenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce bir televizyon kanalında Mavi Kapak kampanyasıyla yürüme engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldığını izlediğini belirtti. Kampanyadan çok etkilendiğini ifade eden Madenci, Ben de çevremdeki engellilere yardım edebilmek için 2 yıl mavi kapak topladım dedi.
     Harşit Çayı ve çaya bağlı derelerden, Torul Baraj Gölü kenarlarından mavi kapak topladığını anlatan Madenci, şunları söyledi:
     Topladığım kapakları, bu kampanyaya ön ayak olan Kocaelinin Çayırova ilçesindeki Yenimahalle İlköğretim Okulu Müdürü Ebubekir Zorluya teslim ettim. Bana ilk etapta bir tekerlekli sandalye verildi. Sandalyeyi otobüsle beldemize getirerek 80 yaşındaki yürüme ve görme engelli İsmail Yavuza teslim ettim. Ardından bir miktar kapak daha topladım ve aldığım ikinci tekerlekli sandalyeyi de 85 yaşındaki Saniye Yavuza teslim ettim.
     Mavi kapak toplamayı sürdürdüğünü dile getiren Madenci, herkesi kampanyaya destek olmaya davet etti.
     Saniye Yavuzun kızı Mahbup Yücel ise Aydın Madenciye yaptığı iyilikten dolayı teşekkür ederek, Kendisinden Allah razı olsun. Annem yatalak durumdaydı. Ancak, tekerlekli sandalyesini aldıktan sonra onu kapımızın önüne çıkarıyor, boş zamanlarımızda gezdiriyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Mavi kapak topladı, iki engellinin yüzünü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER