Medya

Medya-İş Sendikası Anadoluda örgütleniyor -Genel Başkan Gürsel Eser: -Biz buradan TGS yönetimine sesleniyoruz, elinizi AA çalışanlarının emeğinin üzerinden çekin


ŞANLIURFA (A.A) - Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Biz buradan TGS yönetimine sesleniyoruz, elinizi AA çalışanlarının ekmeğinin üzerinden çekin dedi.
     Şanlıurfadaki yerel gazete ve televizyonları ziyaret eden Eser, yaklaşık 11 ay önce kurulan sendikanın basın iş kolunda Türkiye genelinde örgütlenmeye çalıştığını, amaçlarının Anadoludan Türkiyeye yayılmak, her ilde örgütlenmek olduğunu söyledi.
     İdeolojiden uzak bir sendikalcılık yapmak istediklerini vurgulayan Eser, Bunun için de bu mücadeleyi, bu örgütlenmeyi Anadoludan başlatmayı kendimize hedef edindik. Bölgenin insanı olarak önce Anadoludan başlayalım dedik şeklinde konuştu.
     Eser, Türkiyenin basın iş kolunda en büyük sendikası olma yolunda ilerlediklerini, yollarından sapmadan bu konuda emin adımlarla ilerleyeceklerini vurguladı.
     Anadolu Ajansı çalışanlarından 553ünün Medya-İş, sadece 17 çalışanın ise TGS üyesi olduğunu dile getiren Eser, şunları kaydetti:
     Anadolu Ajansındaki Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili olarak bakanlıktan yetki tespitimiz geldi. Ancak TGS her zaman olduğu gibi yine emekçinin önüne engel koyarak konuyu yargıya taşıdı. Yapılacak olan toplu iş sözleşmesinin önüne engel konularak, emekçilerin hakları gasbedilmiştir. Biz buradan TGS yönetimine sesleniyoruz, elinizi AA çalışanlarının ekmeğinin üzerinden çekin.
     Medya-İş Sendikasının, üyelerine yabancı dil, savaş muhabiriliği ile yurt içerisinde ve yurt dışında çeşitli eğitimler vereceğini aktaran Gürsel Eser, yerel medyayı ve yerel medya çalışanlarını çok önemsediklerini kaydetti.
     Gürsel Eser, Şanlıurfa ve Kahramanmaraşta yoğun ilgi gördüklerini belirterek, çok sayıda meslektaşının Medya-İşe üye olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER