Mehmetçik öğrencileri unutmadı

Mehmetçik öğrencileri unutmadı -Vanın Çatak ilçesinde devriye gezen askerlerin, Kaçit köyünde okuyan öğrencilerin kıyafetlerinin olmadığını görmesi üzerine başlattığı kampanya kapsamında 158 öğrenciye giyim yardımı yapıldı


VAN (A.A) - Vanın Çatak ilçesinde devriye gezen askerlerin, Kaçit köyünde okuyan öğrencilerin kıyafetlerinin olmadığını görmesi üzerine başlattığı kampanya kapsamında, 158 öğrenciye giyim yardımı yapıldı.
     Çatak İlçe Jandarma Komutanlığında görevli askerler, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Kaçit köyünde gerçekleştirdikleri devriye görevi sırasında, zor şartlarda okula giden ve üzerlerinde kıyafeti bulunmayan öğrencileri görünce yardım kampanyası başlattı.
     Kampanyanın, Van Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığına iletilmesinin ardından Van Ticaret ve Sanayi Odasının (VATSO) da katkılarıyla okuldaki 158 öğrenci için yeni kıyafetler alındı.
     Kıyafetleri çocuklara dağıtmak için köye giden Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ve VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, öğrencilere tek tek yeni kıyafetlerini giydirdi.
     Daha sonra öğrencilerle aynı sıralara oturarak sohbet eden Vali Yardımcısı Coşkun ve İl Jandarma Komutanı Alkan, öğrencilere çeşitli sorular sordu.
     Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler de kendilerine kıyafet hediye eden Mehmetçiklere teşekkür etti.
     Buradaki programın ardından okulda incelemelerde bulunan Coşkun, pencereleri kardan kapalı olan okulda zor şartlarda eğitim verildiğini görünce şaşkınlığını gizleyemedi.
     Vali Yardımcısı Coşkundan köyde yeni bir okul yapılması talebinde bulunan köylülerden İdris Görgülü, köy içindeki arazisini okul yapılması amacıyla hibe edebileceğini söyledi.
     Görgülünün hibe ettiği araziyi de inceleyen Vali Yardımcısı Coşkun, arsanın yeni okul yapımı için elverişli olduğunu görünce, köyde 8 derslikli yeni okul yapılması için çalışma başlatacaklarını kaydetti.
     Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada da Mehmetçik tarafından başlatılan yardım kampanyasının memnuniyet verici olduğuna değinerek, vatandaşın huzuru ve güveni için görev yapan Mehmetçiğin, bunun yanı sıra zor durumda kalan vatandaşlara da her zaman el uzattığını ifade etti.
     Kampanyanın, devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden biri olduğunu anlatan Coşkun, kampanyaya destek veren iş adamlarına da teşekkür etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Mehmetçik öğrencileri unutmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER