Memorial Diyarbakır Hastanesinde karma resim sergisi

Memorial Diyarbakır Hastanesinde karma resim sergisi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Final Okulları öğrencilerince Memorial Diyarbakır Hastanesinde karma resim sergisi düzenlendi.
     Memorial Sağlık Grubunca düzenlenen serginin açılışı, Kayapınar ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şakir Yaman, Final Eğitim Kurumları 11. Bölge Yöneticisi Şahin Otu ve Memorial Diyarbakır Hastanesi İdari Direktörü doktor Taner Özcan tarafından yapıldı.
     Şahin Otu, serginin açılışında yaptığı konuşmada, bu tür sergilerin çocukların gelişiminde önemli bir etkiye sahip olduğunu söyledi.
     Sanatsal etkinliklerin en büyük amacının çocukların kendini ifade ederek yeteneklerini geliştirmek olduğunu belirten Otu, Sanat, çocukların duygu ve düşüncelerini dışa vurmalarını sağlar. Kişisel gelişimleri için de büyük bir etkendir. Sanat dallarını çocuklarımıza sevdirmeliyiz. Sağlıkta ilklerin öncüsü olan Memorial Sağlık Grubuna sanata verdikleri değerden dolayı teşekkür ediyor, halkımızı bu anlamlı sergiye davet ediyorum dedi.
     Memorial Diyarbakır Hastanesi Direktörü Özcan ise, duygu ve düşüncelerini ifade etmekte zorlanan, iletişim güçlüğü çeken ve ikili ilişkilerde zayıf olan çocuklar için bu tür aktivitelerin terapi niteliği taşıdığını belirtti.
     Sanatsal etkinlikler sayesinde çocukların, becerilerinin yanı sıra konuşmayı, dinlemeyi, paylaşmayı, işbirliği yapmayı ve yardımlaşmayı öğrendiğini kaydeden Özcan, bu tür sosyal sorumluluk etkinliklerine her zaman destek vereceklerini ifade etti.
     Karma resim sergisi, 22 Şubat Cuma gününe kadar Memorial Diyarbakır Hastanesi lobisinde ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Memorial Diyarbakır Hastanesinde karma resim sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER