Memur

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: -Devlet şu anda başörtü yasağıyla devlet memurlarını ve siyaset yapmak isteyen kadınları dövmeye devam ediyor -82 model ucube, faulleri orta kemiğe kadar uzatma, bıyıkları üsten almama,


ZONGULDAK (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Devlet şu anda başörtü yasağıyla devlet memurlarını ve siyaset yapmak isteyen kadınları dövmeye devam ediyor dedi.
     Gündoğdu, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldızı ziyaretinde, sendika olarak özelde üyelerinin mevcut haklarını, genelde ise Türkiyenin ve insanların geleceğini dert ederek sendikacılık yaptıklarını söyledi.
     Bunun bazen darbelere karşı olmak üzere akıl mitinglerine katılarak, bazen de Doğu Türkistanlı ya da Arakanlı, Suriyeli ve Filistinli Müslümanların yanında olduklarını hissettirdiklerini ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu:
     Bugünlerde TBMMde grubu bulunan siyasi partilere seçim öncesi vadettikleri yeni anayasa sözünü hatırlatarak öteki oluşturmayan Çanakkale ruhunu yeniden yeşertecek bir anayasa beklentisini diri tutuyoruz. Diğer taraftan 1 Ağustos 2013de fitnesiz, kavgasız ve zamanında oturacağımız bir toplu sözleşmeye hazırlık yapıyoruz. Bir taraftan da belediyelerde çalışan sözleşmelilerimiz başta olmak üzere 4/C ve 4/Bli bütün sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi mücadelesini veriyoruz. Diğer taraftan da özgürlük mücadelesi veriyoruz.
    
     -Kadının ne giyeceğine devlet karışıyor-
    
     Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 30 Kasım 2012de TBMM önünde Kamuda Kıyafet Serbestliği adı altında başörtüsü ve kravat serbestliği başta olmak üzere devlet memurluğunda özgürlük istediklerini anımsattı.
     1930 yılında kadına seçme hakkının, 1934 yılında seçilme hakkının verildiğini hatırlatan Gündoğdu, konuşmasına şöyle devam etti:
     Yıl olmuş 2012 hala kadının ne giyeceğine devlet karışıyor. Biz vatandaşına karışan tanımlayan devleti değil vatandaşını tanıyan devlet istiyoruz. Eğitimde, çalışma hayatında ve siyasette fırsat eşitliği gibi konularda isteğimiz var. Türkiyenin sınıfta kaldığı konulardan birisi de başörtülüler üzerinden kadına devletin uyguladığı şiddettir. Gazetelerin 3. sayfalarında karısını döven erkek manşet haberdir. Evet kimse kimseyi dövmesin. Devlet şu anda başörtü yasağıyla devlet memurlarını ve siyaset yapmak isteyen kadınları dövmeye devam ediyor. Bunun için TBMMnin önünde başlattığımız eylemlik sürecini 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde Türkiye genelinde eyleme dönüştürmüştük. Dün, Milli Eğitim Bakanlığını özel olarak seçip derslere başörtülü, kravatsız ve sivil kıyafetle girerek üçüncü aşamayı gerçekleştirdik.
     Kılık kıyafet serbestliği için yeni bir kampanya başlatma kararı aldıklarını vurgulayan Gündoğdu, Başlatacağımız kampanyayla bir ay içerisinde en az 10 milyon imza toplayarak başörtüsü ve kılık kıyafet özgürlüğünün kamuoyunda taraftar bulmasını istiyoruz. 82 model ucube, faulleri orta kemiğe kadar uzatma, bıyıkları üsten almama, saçların şekli ve başın açıklığı gibi çağ dışı yönetmelikten kurtulma zamanı geldi. Bununda duyurusunu buradan yapıyoruz diye konuştu.
     Dün gerçekleştirilen eyleme ilişkin düşüncelerini de açıklayan Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bugün millet adına devlet-millet bütünleşmesini sağlayan valiler iş başındadır. Referandum bana göre ülkemizde kırılma noktasıdır. Referandumdan önce devletin milleti vardı. 10 yılda bir millet övünüyordu. Şimdi milletin devletine geçtik. Milletin devletinde, devletin sıcak yüzünü gösteren valilerimize teşekkür ediyorum.
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da, sendikaların toplumun daha ileri gitmesi için gerçekleştirdikleri faaliyetlerin toplum tarafından teveccühle karşılandığını belirterek, Bu yolda sizlere kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcınız olsun dedi.
     Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekiler daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnanı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER