Köse Belediye Başkanı Aygün:

Köse Belediye Başkanı Aygün: TEİAŞ 14. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü tarafından Kösede enerji santrali kurulacak


GÜMÜŞHANE (A.A) - Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, TEİAŞ 14. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü tarafından Kösede enerji santrali kurulacağını bildirdi.
     Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, TEİAŞ 14. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü ekibince yapılan inceleme sonucu Kösede, Köse TM tesisinin kurulması için çalışmaların başlatılacağını belirtti.
     Kösede kurulacak enerji tesisi ile Ordu-Reşadiye-Köse-İspir hattının oluşturulacağını ifade eden Aygün, şunları kaydetti:
     TEİAŞ 14. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sezgin Vural, İşletme ve Bakım Müdürü Ercan Akşan, TM Başmühendisi Bülent Tahmazoğlu ve Kamulaştırma Başmühendisi Yaşar Şimşek Köseye gelerek yer incelemesi yaptı. Yapılan inceleme sonucu Kösede 380/154-31,5 kilowatlık KÖSE TM tesisinin kurulmasını için çalışmalar başlatılacak. 2013 yılı içinde yapımına başlanacak tesis yaklaşık 100 dönüm arazi üzerine kurulacak. Kösede kurulacak 380 kilowatlık tesis ile Ordu-Reşadiye-Köse-İspir hattı oluşturulacak. Yatırımla beraber bu merkezden enerji alınacak, enerji kesintileri ve arızalar en aza indirilecek. Kurulacak tesiste 15 kişi stihdam edilecek.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Köse Belediye Başkanı Aygün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER