Memur

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Bu süreç başarılı olursa biz kazanacağız, millet kazanacak"


GAZİANTEP (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine ilişkin, "Bu süreç başarılı olursa biz kazanacağız, millet kazanacak" dedi.
     Gündoğdu, Memur-Sen Gaziantep Şubesi tarafından Şehitkamil Kültür Merkezinde düzenlenen "Medeniyet davamız, demokrasi mücadelemiz" konulu konferansta, insan merkezli sendikacılık yaptıklarını belirtti.
     "Çalışmayan memur yoktur, çalıştırmayan ve çalıştırmasını bilmeyen siyasetçi ve yönetici vardır" diyen Gündoğdu, istihdam biçimiyle terbiye edilmek istemediklerini vurguladı.
     Üyeleri için kırmızı çizgilerinin "iş güvencesi", Türkiye için ise "şehitler" olduğunu kaydeden Gündoğdu, "Rotasyon kavramını kullanmıyorlar ama istihdamında zorluk çekilen yerlere aynı maaşı verdiğiniz sürece çalışmayı özendirecek ekonomik tedbirleri almak zorundasınız" diye konuştu.
     Gündoğdu, hükümetten tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini istediklerini ifade etti.
     Bir taraftan çözüm süreci diğer taraftan çalışma hayatının sıkıntılarıyla uğraştıklarını kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi:
     "Bu ülkenin PKK ve terörist sorunu bizim işimiz değil. Çözümünden biz sorumlu değiliz. Bu güvenlik sorunudur, devletin işidir ama bir daha terör olmaması için devletin atması gereken adımlar nelerdir, milletin yapması gerekenler nelerdir, sivil toplumun nelerdir, bürokratın nelerdir sorusuna topyekun cevap aramak bizim işimiz. Onun için bize düşen, milletin ateşine serçe misali su taşımaktır. Bizim yerimiz milletin yanıdır, durduğumuz yer burasıdır."
     Bu milletin Çanakkalede yedi düvele karşı Kürt, Türk, Laz, Çerkeziyle mücadele ettiğini ifade eden Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Bu süreç başarılı olursa biz kazanacağız, millet kazanacak. Bu süreç başarısız olursa silah tüccarları, öldürmeyi geçim kaynağı yapanlar, şehit cenazesinin acısını istismarı geçim kaynağı haline getirenler kazanmaya devam edecek. Bu kazanç değildir, bu milletin kaybıdır. Bu milletin artık kaybedeninin olmadığı, yeni süreci hep birlikte oluşturmamız lazım."
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ömer Fansa
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER