Meramda Organik Ürün Şenliği

Meramda Organik Ürün Şenliği


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi tarafından kazandırılan Konyanın ilk yüzde 100 ekolojik organik ürün pazarında düzenlenen 4. Geleneksel Meram Organik Ürün Şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
     Melikşah Mahallesi Organik Pazar alanında düzenlenen şenlik, Konya Kaşıks Ekibinin gösterileriyle başladı.
     Meram Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akdaş, yaptığı konuşmada, 3 ay önce burada açılan yüzde 100 ekolojik ürün pazarı ile Konyada bir ilki gerçekleştirmiş olduklarını belirtti.
     Konyanın ilk organik ürün pazarı olan Melikşah pazarında tohumdan hasata, hasattan son kullanıcıya ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında insana ve ekosisteme zararlı hiçbir kimyasal girdi, katkı maddesi ve yöntem kullanılmadan üretilen kontrollü ve sertifikalı ürünlerin her hafta cumartesi günleri vatandaşlara sunulacağını söyleyen Akdaş, Ekolojik pazarımızda, sebze ve meyve gibi ürünlerin yanında zeytinyağı, bal, et ve süt ürünleri, kuru meyve, kuruyemiş, ekmek, yumurta, deterjan ürünler de satılmaktadır dedi.
     Organik Ürün Yetiştiricileri ve Satıcıları Derneği adına konuşma yapan Osman Kaya da vatandaşın, organik ürünlerin sadece köylerde yetiştirilen ürünler olmadığını, Meram Belediyesi tarafından kurulan bu pazar sayesinde daha iyi anlamış olduklarını dile getirdi.
     Programda son konuşmayı yapan AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da Meram Belediyemize, organik ürünlere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Organik tarım ülkemizde hızlı bir şekilde gelişmekte ve Hükümet olarak buna destek vermekteyiz. Organik ürün kullanımı insan hayatı için çok büyük önem taşımaktadır diye konuştu.
     Konuşmalardan sonra Meram Belediyesi tarafından programa katılan konuklara, organik ürün ikramı yapıldı.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Meramda Organik Ürün Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER