Meram Belediyesinden biyolojik gölet çalışmaları devam

Meram Belediyesinden biyolojik gölet çalışmaları devam ediyor


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi, Konyanın ilk biyolojik göletinin yer aldığı Kozağaç Mahallesindeki park çalışmalarına devam ediyor.
     Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, yapılan yeni parkın en önemli özelliklerinden birinin biyolojik gölet olduğunu söyledi.
     Kozağaç Mahallesinde bulunan 25 bin metrekarelik parkın içine bin 152 metrekarelik biyolojik gölet yaptırdıklarını belirten Kalaycı, projeyi 3 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.
     Vatandaşlar için sağlıklı yaşam alanları oluşturmayı hedefledikleri biyolojik gölet sayesinde şehir içinde ekolojik bir ortam oluşacağını ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti:
     Göletimizin özelliği, hiçbir kimyasal madde kullanmadan suyun bitkiler, ortamdaki bakteriler ve özel filtreler yoluyla temizlenmesiyle oluşan ekolojik bir sistem olmasıdır. Göletimiz, suyu temizleyen ve aynı zamanda suda oksijen üreten bitkiler, taşlar, çakıllar, kayalar ve suyla uyumlu olan ağaçlar gibi canlı ve doğal ögeleri bulunduracak. Gölet, en uygun estetik görünüm ve en iyi su kalitesi sağlayacak.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Meram Belediyesinden biyolojik gölet çalışmaları devam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER