Meram Belediyesinin Adını Sen Koy projesi

Meram Belediyesinin Adını Sen Koy projesi sonuçlandı


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi tarafından, Adını Sen Koy sloganıyla yeni yapılacak park için düzenlenen isim yarışması sonuçlandı.
     Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, bir otelde yaptığı konuşmada, 3 Ocak tarihi itibariyle Herkes Meramı Konuşacak sloganıyla yaptıkları projelerden birinin hayata geçtiğini söyledi.
     Park için açtıkları isim yarışmasına yaklaşık 2 bin müracaat olduğunu bildiren Kalaycı, Jüri üyelerimiz tüm bu isimleri en ince ayrıntısına kadar inceledikten sonra parkın 3 ayrı bölümüne verilecek isimleri seçmiş oldu. Parkın genel ismi ise jüri üyelerimizin seçtiği ve karar verdiği 80 Binde Devr-i Alem olmuştur diye konuştu.
     Parkın minyatürler bölümüne ise Cihan-ı Türk isminin uygun görüldüğünü aktaran Kalaycı, şunları kaydetti:
     Bu bölüme, Adriyatik denizinden Çine kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abideleri sergileneceği için bu isim verilmiştir. Parkımızın dinozorlar bölümüne ise T-REKS ismi uygun görüldü. Bu isim yeryüzünde yaşadığı belirlenen en büyük dinozorun ismidir. Parkımızın masal bölümüne de Pamuk Şekeri ismi uygun görüldü. Bu bölüm daha çok çocuklara hitap edeceği için onların en çok sevdiği pamuk şekere atfen bu isim seçildi. Parkın yeri ise Antalya turizm aksı üzerinde Krom Magnezit Fabrikasının karşısı olacaktır. Parkın hayırlı olmasını diliyorum.
     Programın sonunda, isim yarışmasında dereceye giren iki kişiye 5 bin lira, aynı isimle dereceye giren diğer iki kişiye ise 2 bin 500er lira verildi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Meram Belediyesinin Adını Sen Koy projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER