Meriç Nehrinin su seviyesindeki artış devam

Meriç Nehrinin su seviyesindeki artış devam ediyor -Kent merkezini Sarayiçiye bağlayan Kanuni ve Fatih köprüleri yaya ve araç trafiğine kapatıldı -DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın: -Çok ciddi bir sıkıntı gözükmüyor ancak tüm


EDİRNE (A.A) - Meriç Nehrinin su seviyesindeki artışın devam etmesi nedeniyle kent merkezini Sarayiçiye bağlayan Kanuni ve Fatih köprüleri yaya ve araç trafiğine kapatıldı.
     Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü verilerine göre, Balkanlarda ve Trakyada etkili olan yağış nedeniyle Meriç Nehrinin debisi 24 saatte yaklaşık 500 metreküp/saniyelik artışla 1050 metreküp/saniyeye ulaştı.
     Nehir kıyısında balıkçı barınakları bulunan vatandaşlar, su seviyesinin yükselmesi nedeniyle eşyalarını kayıklarla tahliye etti.
     Nehir kenarında barınağı bulunan Yalçın Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nehir suyunun yükselmesi nedeniyle barınağındaki bazı hayvan ve eşyalarını kurtarmak için geldiğini ancak barakasına kayıkla geçmek zorunda kaldığını söyledi.
    
     -Tunca Nehrinin debisi düşüyor-
    
     Dün 66 metreküp/saniye seviyelerine çıkan Tunca Nehrinin debisi, 53 metreküp/saniyeye kadar düştü.
     Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı, pehlivan heykellerinin bulunduğu alan, Tavuk Ormanının bir bölümü ve Adalet Kasrı civarında yükselen nehir suları nedeniyle araç ve yaya geçişine izin verilmiyor.
     Kent merkezini Sarayiçiye bağlayan Fatih ve Kanuni köprüleri de araç ve yaya trafiğine kapatıldı.
    
     -Riskli seviye: 1200
    
     DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meriç Nehrinin 1100 metreküp/saniye seviyelerine yükselmesinin ardından seviyenin sabitleneceğini tahmin ettiklerini söyledi.
     Algın, Meriç Nehrinin 1200 metreküp/saniye seviyelerine çıkmasının ardından risk baş göstereceğini anlatarak, Arda Nehrinde düşüş başladı, Meriçte de artış hızı yavaşladı, öğle saatlerinde 1100 metreküp/saniye seviyelerinde sabitleneceğini öngörüyoruz. Endişemiz 1200den sonra başlıyor. Ardadan çok su bırakıyorlardı, o da sabitledi. Tunca Nehrinde düşüş var. Çok ciddi bir sıkıntı gözükmüyor ancak tüm tedbirlerimizi aldık, kontrollerimizi yapıyoruz diye konuştu.
     Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirtti.
     Meriç ve Tunca nehirleri, geçen yıl şubat ayında yatağından çıkarak taşkına neden olmuştu.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Meriç Nehrinin su seviyesindeki artış devam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER