Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi yükseldi

Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi yükseldi -Sarayiçindeki Fatih Köprüsünün bulunduğu noktada Tunca Nehri yol seviyesine kadar yükseldi (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Balkanlarda ve Edirnede etkili olan sağanak nedeniyle Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi yükseldi.
     Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Meriç ve Tunca Nehrinin birleştiği noktada debi 691 metreküp/saniye, Tunca Nehrinin debisi ise 66 metreküp/saniye olarak ölçüldü.
     Sarayiçindeki Fatih Köprüsünün bulunduğu noktada Tunca Nehri yol seviyesine kadar yükseldi.
     DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Tunca ve Meriç nehirleri üzerindeki köprülerin kemerlerini tıkayan ağaç gövdelerini temizledi.
    
     -Endişeli değiliz, şu anlık taşkın riski yok-
    
     DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunca Nehrinde 68 metreküp/saniyeye kadar yükselen debisinin düşüşe geçtiğini söyledi.
     Meriç ve Tunca Nehrinin birleştiği noktada yapılan ölçümde ise 691 metreküp/saniye olarak ölçülen debinin 850 metreküp saniyeye kadar yükselmesini beklediklerini ifade eden Algın, Taşkınla ilgili riskimiz bin 100 metreküp/saniyeden sonra başlıyor. Bölgede hava soğuyor. Havanın soğuması da ani kar erime riskiyle taşkın riskini de azaltıyor. Endişeli değiliz, şu anlık taşkın riski yok diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER