Mersinde 11. Felsefe Günleri başlıyor

Mersinde 11. Felsefe Günleri başlıyor


MERSİN (A.A) - Mersin Üniversitesi (MEÜ), İçel Sanat Kulübü (İSK) ve Felsefeciler Derneği Mersin Şubesi ortaklığında düzenlenen 11. Felsefe Günleri 12 Ekimde başlıyor.
     MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Fevzi Demir, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında etkinliğin konusunu adalet olarak belirlediklerini söyledi.
     Adaletin nasıl dağıtıldığı kadar ne hakla ve hangi amaçla dağıtıldığının da üzerinde düşünülmesi gerektiğini dile getiren Demir, Adaletsiz dağıtım alttakilere daha çok yapılıyorsa yeğlenebilmektedir. Bazıları herkesi yarışa yarı noktadan başlatabilmek için eşitsizliği isteyebilmektedir. Adalet elbette ki, kamu vicdanı denen kavramı tatmin edici olmalıdır. Ancak, kamu vicdanının da ölçülebilirliği ve tartılabilirliği de tartışılır diye konuştu.
     Demir, geciken adaletle beslenen linç kültürünün ve insan haklarını koruması gereken adaletin nasıl ve hangi yöntemlerle gerçekleştirileceği sorununun da bir an önce ele alınmasının önemli olduğunu ifade ederek, Felsefeyle bilimin yeniden evlilik hazırlıklarına giriştiği çağımızda dünya sorunlarına bilimin olanaklarıyla güçlendirilmiş felsefece bir bakışa duyulan ihtiyaç acildir dedi.
     Demir, 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 11. Felsefe Günleri etkinliklerine tüm Mersinlileri davet etti.
     Felsefeciler Derneği Mersin Şube Başkanı Salih Öztemel ise, bugünlerde anayasal çalışmaların olduğunu ve bu tür akademik çalışmaların direk olarak anayasal çalışmalarına kaynaklık etmesinin amaçlandığını kaydetti.
     İçel Sanat Kulubü Başkanı Fatih Alkar da, artık geleneksel hale gelen Felsefe Günlerinin on birincisini Mersinde gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersinde 11. Felsefe Günleri başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER