Mersinde Ağaçlandırma Seferberliği

Mersinde Ağaçlandırma Seferberliği -Orman Bölge Müdürü Acer: Son 4 yıldır ağaçlandırma konusundaki Türkiye şampiyonluğumuzu bu yıl da sürdürmek istiyoruz Uç noktalar dışında artık ağaçlandırma yapacak alanımız kalmadı. Bund


MERSİN (A.A) - Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, son 4 yıldır ağaçlandırma konusunda ellerinde tuttukları şampiyonluğu, bu yıl da sürdürmek istediklerini bildirdi.
     Acer, Erdemli ilçesine bağlı Sorgun köyü Ünlük mevkisinde başlatılan Sedir fidanı dikim töreninde yaptığı açıklamada, 2008de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği kapsamında il genelinde yaklaşık 80 bin hektar alanda çalışma yaptıklarını söyledi.
     Zor şartlar altında yürüttükleri ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması ile belirledikleri hedefi aştıklarını ifade eden Acer, Uç noktalar dışında artık ağaçlandırma yapacak alanımız kalmadı. Bundan sonra dikimi yapılan fidanların bakımını yapacağız dedi.
     Erdemli ilçe sınırlarında toplam 97 bin 750 hektar orman alanının bulunduğunu vurgulayan Acer, yaptıkları çalışma ile bir o kadar alanın daha ağaçlandırıldığını kaydetti.
     Bu yıl sonu itibariyle il genelinde toplam 15 bin hektar alanda ağaçlandırma ve iyileştirme çalışması yapmayı hedeflediklerini anlatan Acer, şöyle konuştu:
     Tüm bu çalışmalar için 11 milyon TL kaynak ayırdık. Bunun sadece 2 milyon TLsini arazide çalışan 4 binin üzerindeki orman köylüsünün istihdamına harcayacağız. Yıl sonuna kadar 8,5 milyon fidan ile 1,5 milyar sedir tohumunu toprakla buluşturacağız. Son 4 yıldır ağaçlandırma konusundaki Türkiye şampiyonluğumuzu bu yıl da sürdürmek istiyoruz.
    
     -İstihdama katkı-
    
     Acer, ağaçlandırma çalışması kapsamında köylülere de ciddi şekilde istihdam sağladıklarını söyledi.
     İl genelinde yaklaşık 4 bin insanın çalışarak bütçelerine katkı sağladıklarına işaret eden Acer, Sahada çalışanlardan genç kızlarımız çeyizliklerini buradan kazandığı parayla alırken, kimileri de ya üniversitede ya da okuyan çocuğuna, askerdeki oğluna harçlık gönderiyor diye konuştu.
     Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman da, bu yıl bin 750 hektar alanda ağaçlandırma ve iyileştirme çalışması gerçekleştireceklerini söyledi.
     Fidan dikimi çalışmasına katılan Burcu Çoban ise hem Torosların çöl olmaması hem de çeyiz parası kazanmak için yakınları ile beraber çalışmalara katıldığını ifade etti.
     Devletin orman köylüsüne güzel bir imkan sunduğunu belirten Çoban, Biz Torosları yeşillendirmek için çalışıyoruz. Devlet de çalışmamızın karşılığında günlük 30 lira yevmiye ödüyor. Bu çalışmadan çok memnunum. Çünkü çeyiz paramı aileme yük olmadan kazanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mersinde Ağaçlandırma Seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER