Mersinde nükleer karşıtı eylem

Mersinde nükleer karşıtı eylem -Mersin NKP Sözcüsü Aslan: Yeni Çernobiller ve Fukuşimalar istemiyoruz


MERSİN (A.A) - Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santralı Projesi ÇED raporunu protesto etti.
     Platform Sözcüsü Sebahat Aslan, AK Parti Akdeniz İlçe Binası önünde toplanan Mersin NKP üyeleri adına yaptığı açıklamada, ÇED raporu sürecinin anti demokratik ve hukuksuz bir şekilde devam etmekte olduğunu belirtti.
     Akkuyuda kurulması planlanan nükleer santralde uygulanması düşünülen VVER1200 reaktör modelinin dünyada denenmemiş bir teknoloji olduğunu ileri süren Aslan, Nükleer enerjinin iyi, diğer enerji modellerinin kötü olduğu ve Akkuyu nükleer santralinin tarıma ve turizme vereceği zararlara ilişkin hiçbir çalışmanın yapılmadığı gözlenmiştir. Oysa Akkuyu Nükleer Santrali bölgemizin tarımına ve turizmine çok zarar vereceği ortadadır dedi.
     Nükleer santrale karşı olduklarını vurgulayan Aslan, Kendimiz, çocuklarımız, doğamız ve ülkemiz için bu tehlikeli nükleer oyununa ortak olmak istemiyoruz. Dünyada örnekleri ortadayken, yöremizde yeni Çernobiller ve Fukuşimalar istemiyoruz. ÇED sürecinin yasal kurallara ve devletimizin imzaladığı ve yasa hükmünde olan Rio sözleşmesine uygun bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz diye konuştu.
     Açıklamanın ardında grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Mersinde nükleer karşıtı eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER