Mersinde otelin önüne bırakılan el yapımı

Mersinde otelin önüne bırakılan el yapımı patlayıcı -Yaklaşık 15 gün önce bir kişinin yaralanmasına neden olan piknik tüpüne sarılmış el yapımı patlayıcıyla ilgili 2 kişi yakalandı


MERSİN (A.A) - Mersinde yaklaşık 15 gün önce bir otelin önüne bırakılan ve 1 kişinin yaralanmasına neden olan piknik tüpüne sarılmış el yapımı patlayıcıyla ilgili 2 kişi yakalandı.
     Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 Temmuzda merkez Akdeniz ilçesindeki Müfide İlhan Mahallesinde bulunan bir otelin önüne piknik tüpüne sarılmış halde bırakılan bombanın patlamasıyla ilgili başlattığı soruşturmada sonuca ulaştı.
     Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, zanlıların bisikletle gelerek bombayı bıraktıktan sonra kaçtığını belirledi. Ekipler, patlayıcıyı bırakanların yaklaşık 20 gün sonra 18 yaşına girecek O.B. ile 15 yaşındaki K.Ş. olduğunu tespit etti. İki zanlı, Şevket Sümer Mahallesinde yakalandı.
     Kentte terör örgütü lehine düzenlenecek eylemleri organize ettiği öğrenilen O.Bnin terör örgütü tarafından eğitildiği, 5 çeşit bomba yapımı konusunda uzmanlaştığı bildirildi.
     Zanlılar, emniyette ifadelerinin alınmasının ardından Mersin Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
     Müfide İlhan Mahallesindeki bir otelin önünde park halinde bulunan kamyonun yanına kimliği henüz belirlenemeyen bisikletli iki kişi tarafından 10 Temmuzda poşet bırakılmış, otelde çalışan Cemal Aybek (36) şüphelendiği poşete bakarken patlama meydana gelmişti. Patlamanın etkisiyle vücudun çeşitli yerlerinde yanık ve cam kesikleri oluşan Aybek, Toros Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından Mersin Devlet Hastanesine sevk edilmiş, buradaki tedavinin ardından taburcu edilmişti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Mersinde otelin önüne bırakılan el yapımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER