Mersinde yapılacak nükleer santral

Mersinde yapılacak nükleer santral -Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, Akkuyu Nükleer Santrali Toplum Bilgilendirme Merkezi Müdürü Uzel hakkında suç duyurusunda bulundu


MERSİN (A.A) - Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, Akkuyu Nükleer Santrali Toplum Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Uzel hakkında suç duyurusunda bulundu.
     Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Sözcüsü Sebahat Arslan, adliye girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, platforma bağlı Yaşam Yolu Çevre ve Kültür Kooperatifi üyelerinin Akkuyu Bilgilendirme Merkezi önünde nöbet tutuklarını söyledi.
     Kooperatif üyelerinin, Toplum Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Uzel tarafından üzerlerine araba sürülerek tehdit edildiğini iddia eden Arslan, Uzelin nükleer karşıtı mücadeleyi içine sindiremediğini ileri sürdü.
     Uzel hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:
     Platform olarak, Akkuyu Nükleer Santrali Toplum Bilgilendirme Merkezinin önünde, nükleer santralle karşı itirazlarımızı ve bilgilendirme merkezinin açılmasına karşı demokratik haklarımızı kullanarak 15 Aralıktan günümüze kadar çeşitli eylem ve etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerin arasında Çamlıbelde nükleer santral bürosu istemiyoruz sloganıyla, Yaşam Yolu Çevre ve Kültür Kooperatifi üyeleriyle birlikte nöbet başlattık. 25 Aralıkta Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Uzel nöbet tutan arkadaşlarımıza hakaret ederek, arabasını üzerlerine sürüp tehdit etmiştir. Yaptığı bu çirkinlikleri Mersin kamuoyuna şikayet ediyor ve hukuken hakkımızı aramak için suç duyurusunda bulunuyoruz.
     Konuşmanın ardından Arslan ve beraberindekiler adliyeye giderek Uzel hakkında suç duyurusunda bulundu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yaıyncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersinde yapılacak nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER