Mersinde yapılması planlanan nükleer santral

Mersinde yapılması planlanan nükleer santral -Nükleer karşıtları, Akkuyu Nükleer Santralini protesto yürüyüşü yaptı


MERSİN (A.A) - Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Mersine yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santralini protesto etti.
     Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan platform üyesi bir grup, sloganlar atarak, ellerindeki pankartlarla Çamlıbel Mahallesindeki Akkuyu Nükleer Santrali Bilgilendirme Bürosu önüne kadar yürüdü.
     Platform sözcüsü Sabahat Aslan, burada grup adına yaptığı açıklamada, nükleer santral istemediklerini söyledi.
     Nükleer santraller hakkında bilimsel olmayan yanlış bilgilerle kamuoyunun aldatıldığını ileri süren Aslan, Mersin halkının nükleer santrallere karşı olduğunu savunarak, şöyle devam etti:
     Çamlıbelde nükleer santral bürosu istemiyoruz. Mersinde nükleer tesislerin olmasını da istemiyoruz. Bu santrallerin ve büronun kurulmaması için elimizden geleni yapacağız. Burada açılacak olan büroyla Çernobil ve Fukuşima nükleer santral kazalarının üstünü örtmeye çalışacaklar. Santrallerin tarıma, turizme ve doğaya vereceği zararlardan bahsetmeyecekler. Sadece bize iyi yanlarını anlatacaklar. Dünya nükleer santrallerden vazgeçerken biz ise nükleer santral kurmaya çalışıyoruz. Bu santrallerin korkunç zararları ve etkileri var.
     Grup, açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersinde yapılması planlanan nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER