Mersinde yürütülen kazılar

Mersinde yürütülen kazılar -Yumuktepe Höyüğü ve Elaiussa Sebaste kazılarını yürüten kazı başkanları Vali Güzeloğlunu ziyaret etti


MERSİN (A.A) - Mersindeki Yumuktepe Höyüğü ve Elaiussa Sebaste kazılarını yürüten kazı başkanları Vali Hasan Basri Güzeloğlunu ziyaret etti.
     Valilik basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yumuktepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva, gerçekleştirdiği ziyarette, hazırladıkları Zaman Yokuşu adlı projeyi anlattı.
     Güzeloğlu da, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüteceği ve kaynağı Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) tarafından karşılanacak söz konusu projenin bir an önce tamamlanması için gerekli çalışmalara başlanıldığını belirtti.
     Güzeloğlu, projenin gelecek yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.
    
     -Elaiussa Sebaste kazıları-
    
     Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesindeki Elaiussa Sebastede bu yıl 5 farklı yerde başlatılan kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Evgenia Egnini Schneider başkanlığındaki kazı heyeti de Güzeloğlunu makamında ziyaret etti.
     Kazı çalışmalarında yaşadıkları bir takım sıkıntıları paylaşan Schneider, çalışmaların 19 Ekime kadar süreceğini kaydetti.
     Güzeloğluna verdiği destekten dolayı teşekkür eden Schneider, bu yıl Akdeniz Oyunları kapsamında kazı çalışmalara hız verdiklerini ifade etti.
     Sorunları dinleyen Güzeloğlu da, Elaiussa Sebastenin etrafının çitle çevrileceğini ve aynı zamanda aydınlatma çalışmalarının da bu yıl sonuna kadar bitirileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersinde yürütülen kazılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER