Mersindeki terör örgütüne yönelik şafak operasyonu

Mersindeki terör örgütüne yönelik şafak operasyonu -Gözaltına alınan 13 kişi, adliyeye sevk edildi -Zanlıların, bir markete düzenledikleri ses bombalı saldırı anı ve markette alışveriş yapan vatandaşların yaşadığı panik, güvenlik


MERSİN (A.A) - Mersinde terör örgütünün sokak eylemlerini organize ettikleri, araç kundaklayıp, polise molotofkokteyli attıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi, adliyeye sevk edildi.
     Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 26 Kasımda kent merkezindeki 40 adrese sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlediği şafak operasyonu kapsamında gözaltına alınan 13 zanlının emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlandı.
     Zanlılardan yaşı 18den büyük olan 7si Adana Ağır Ceza Mahkemesine, diğer 6 zanlı ise Mersin Adliyesine sevk edildi.
     Bu arada zanlıların, 4 Kasımda merkez Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesinde bir markete ses bombalı saldırı düzenledikleri de tespit edildi. Güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilen görüntülerde, iş yerinin önüne gelen bir grup çocuk, ilk önce iş yerinin camlarını taş atarak kırıyor. Daha sonra içeriye ses bombasını atan grup, çevredeki çöp kutusunu da iş yerine doğru attıktan sonra kayıplara karışıyor.
     Yaşananlar sırasında, iş yerindeki vatandaşlar marketin arka bölümlerine doğru koşuşurken, patlamanın etkisiyle bir kişinin de yere düştüğü görülüyor.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar - Basir Gülüm
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mersindeki terör örgütüne yönelik şafak operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER