Mersin ile Şili arasında iyi niyet

Mersin ile Şili arasında iyi niyet protokolü


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Şilinin en büyük limanı olduğu belirtilen Valparaiso Limanı arasında ilişkilerin geliştirilmesi adına iyi niyet protokolü imzalandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediye heyeti, Başkan Macit Özcan başkanlığında, Mersin Şili Fahri Konsolosu Kerem Muradinin de katılımıyla kardeş kent Valparaisoya ziyarette bulundu. 2 gün süren gezide heyet, Valparaiso Belediye Başkanı Jorge Castro başta olmak üzere bir dizi temaslarda bulundu.
     Mersin Büükşehir Belediye Başkanı Özcan, kentin tarihi ve turistik yerleriyle ilgili sunumlarının ardından Mersinin sahip olduğu ekonomik ve ticari potansiyeli ziyaretlerde anlattı.
     Valparaiso Ticaret Odası Başkanı Jorge Martinez Duran ile bir araya gelen Özcanın daveti üzerine Valparaiso Ticaret Odası Başkanı Duran, en kısa sürede yetkililer ve işadamlarından oluşan geniş bir heyetle Mersine geleceklerini ve ticari işbirliklerine hazır olduklarını dile getirdi.
     Şiliin en büyük limanı olan Valparaiso Limanı Genel Müdürü Harald Jaeger ile de bir toplantı düzenleyen Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Valparaiso Limanı ile ilişkilerin geliştirilmesi adına bir iyi niyet protokolü imzaladı.
     Törene, başkent Sandiagodan katılan Türkiyenin Şili Büyükelçisi Hayati Güven ise, bu tür kardeş şehir ilişkilerinin bir şehrin dünyaya açılması ve tanıtımı için büyük önem taşıdığını kaydetti.
     İlişkilerin geliştirilmesi adına Başkan Özcanı tebrik ettiğini belirten Güven, Büyükelçilik olarak bu kardeş şehir ilişkisini desteklerini ifade etti.
     2003 yılında dünya mirası listesine , şehir dokusu ve tarihi evleriyle restorasyon konusunda çok tecrübeli olan Valparaiso Belediyesi yetkilileri, Mersinin tarihi dokusunun canlandırılması projesinde tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını, bir üniversite şehri olan Valparaiso ile üniversiteler arasında özellikle turizm fakülteleri merkezli karşılıklı değişim programları uygulamak istediklerini bildirdiler.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Mersin ile Şili arasında iyi niyet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER