Merzifon Ticaret ve Sanayi Odasından bilimsel

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odasından bilimsel çalışmalara teşvik


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesi bünyesinde yapılan ve yapılacak olan bilimsel çalışmalara, Merzifon Ticaret ve Sanayi Odasınca önemli ve örnek bir destek sağlandığını söyledi.
     Orbay, yaptığı açıklamada, Toplumsal refahın gelişebilmesi, bilimsel ve teknolojik çalışmaların artması ve bunların etkin bir şekilde günlük hayata adaptasyonu ile mümkün olacağını belirterek şunları kaydetti:
     Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en etkin araçlarından biri üniversite-sanayi işbirliğidir. Üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesinin bir aracı olarak üniversite-sanayi işbirliği kaçınılmazdır. Bu noktada, pek çok üniversitede kurulan vakıflar, illerindeki sivil ve kamu dernekleri aracılığıyla gerek bilimsel araştırmaları özendirmek, gerek araştırmacıların motivasyonlarını yüksek tutma adına uluslararası yayınlara ve patentlere teşvik programları uygulamaktadırlar. Bu anlamda, ilimiz genelinde yapmış olduğumuz çağrılara Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası olumlu cevap vererek, Amasya Üniversitesi adresli olarak 2011 yılı içerisinde yayımlanmış olan ve uluslararası indekslerde taranan çalışmalara destekte bulunmuştur.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Merzifon Ticaret ve Sanayi Odasından bilimsel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER