Metro 26. şubesini Diyarbakırda açtı:

Metro 26. şubesini Diyarbakırda açtı: -Vali Mustafa Toprak: Diyarbakıra 1 kuruş koyan 100 mislisini kazanabilecek noktadadır -Genel Müdürü Kubilay Özerkan: 15 milyon Avro tutarındaki bu şube 200 kişiye istihdam sağla


DİYARBAKIR (A.A) - Metro Toptancı Market 26. mağazasını Diyarbakırda hizmete açtı.
     Vali Mustafa Toprak, Siverek karayolu üzerindeki 9 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan şubenin açılışında yaptığı konuşmada, 7 bin metrekare alana sahip bu şubenin yatırım tutarının 15 milyon Avro olduğunu söyledi.
     Yatırımın Diyarbakırın yanı sıra bölgenin ticari hayati için büyük önem taşıdığını ifade eden Toprak, şöyle dedi:
     Diyarbakır ile ilgili televizyonlarda değişik görüntüler çıktıktan sonra böyle bir hizmetin Diyarbakırda açılması gerçek Diyarbakırın ne olduğunu ortaya koyuyor. Diyarbakıra para yatırım yapmak, karşılığında önemli gelir sağlanacağının işaretidir. Tüm iş adamlarımızın bu zihniyetine böyle yerleştirmelerini istiyorum. Diyarbakıra 1 kuruş koyan 100 misli kazanabilecek noktadadır. Bunun işareti de bu tesistir. Hiç kimse kazanma amacı olmaksızın buraya gelip yatırım yapmaz. Bir takım endişelerimiz, ürperdiğimiz noktalar, bilemediğimiz bazı kısımlar olabilir. Ama biz geçmişten aldığımız güçle geleceğimizi yeniden inşa ediyoruz. İlimizde son dönemlerde organize sanayi bölgesinde ve başka yerlerinde önemli yatırım çalışmaları sürüyor. Ticaretin önemli bir düzeye gelmesinin yanında üretim amaçlı yatırımlar da yapılıyor. Sadece insanların istihdamı veya üretim yapma amaçlı değil ilimizin önemli ölçüde albenili bir kent olmasını sağlayacak yatırımlar yapılıyor. Sadece Şanlıurfa yolu üzerinde 10 tane köprülü kavşak yapılıyor. Bunlardan ikisi tamamlandı. Bunlar çok önemli yatırımlardır.
     Vali Toprak, Diyarbakırın Ortadoğuya açılan kapısı olduğunu, bu nedenle yatırım için çok elverişli bulunduğunu ifade ederek, Biz burayı sahiplenelim. Bilelim ki Diyarbakıra gelen her bir kuruşun Diyarbakırdaki insanların istihdamına, gelir artışına, barışına ve birliğine katkısı vardır. El birliliğiyle buraya gelecek her yatırımı sahiplenelim, koruyalım ve geliştirelim diye konuştu.
     Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan ise Metro Toptancı Marketin 26. mağazasını Diyarbakırda açtığı için mutlu olduklarını belirterek, Buraya her gelişimizde karanfillerle karşılandık. Yöneticilerimizin büyük desteğini gördük. Diyarbakırlılara layık olmaya çalışacağız. 200 kişiye iş mikan sağlayacak. 15 milyon Avro tutarındaki bu şube 200 kişiye istihdam sağlayacak dedi.
     Açılışın ardından Toprak ve beraberindekiler bir süre mağazada incelemede bulundu.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın-Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Metro 26. şubesini Diyarbakırda açtı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER