Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü

Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından anma programı düzenlendi


KAYSERİ (A.A) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.
     İl Müdürü Mehmet Metin Özen, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezindeki programda yaptığı konuşmada, Bizler yüreğimizi ve kapımızı herkese açan bir medeniyetin çocuklarıyız. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu anlayışa hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda bize bu anlayışı aşılayan Hz. Mevlanayı anmadan edemezdik. Bizler bu anlayışın gençlerimize aktarılmasında kendimizi sorumlu hissettik dedi.
     Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç ise, özellikle Uzakdoğudan ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen yabancıların, Türkiyeye Mevlana ile ilgili en az bir kitap okuyarak geldiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Ancak, bu millet ne yazık ki en büyük değerlerinden biri olan Mevlanayı ne yazık ki tanımıyor. Avrupa 500 yıldır, Amerika 150 yıldır Mevlanayı çok yakından tanıyor ve takip ediyor. Amerikada son yıllarda yapılan araştırma ve yayımlanan kitap sayısı 200. Bu 200 kitap en çok satanlar listesinde yer alıyor. Batıda psikolojik hastalıklara yakalanan gençlerin tedavilerinde Mevlananın öğretileri kullanılıyor.
     Programda Elif Öztürk tarafından şiir okundu, zihinsel engelli öğrenciler Sema gösterisi yaptı, Gençlik Merkezi Tiyatro Grubu Suskunlar Kapısında adlı oyunu sergiledi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER