Mevlana Pendikte anıldı

Mevlana Pendikte anıldı


İSTANBUL (A.A) - Büyük mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, 739. ölüm yıl dönümünde Pendikte anıldı.
     Pendik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 7-17 Aralık Mevlanayı Anma Haftası dolayısıyla Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde Şebi Arus Mevlanayı Anma programı düzenlendi.
     Programda konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, Hazreti Mevlanayı gerçek anlamda anlamanın ve onun yolunu hissetmenin, insanlar arasında yeni bir sevgi köprüsü oluşturması ve dünyaya barış ve huzur getirmesi için önemli olduğunu vurguladı.
     Araştırmacı-yazar Fatih Çıtlakın sunduğu programda, araştırmacı-yazar Prof. Dr. Cihan Okuyucu Mevlanayı anlattı.
     Mevlananın büyük bir pedagog ve eğitimci olduğunu belirten Okuyucu, şunları kaydetti:
     Ölüm dediğimiz şey biyolojik bir şeydir. Ruh için ölüm yok. Hazreti Mevlana ölümü bir kavuşma, canın canana kavuşması olarak nitelemiş. Hazreti Mevlana dünya ufkuna doğduğu andan itibaren her zaman takdir görmüş ve taklit edilmiştir. Hazreti Mevlana, Her insanın bir ailesi var ama benim ailem insanlık demiştir. Hazreti Mevlana, bir insanın acısını acısı, sevincini sevinci bilen bir insandır. Mevlananın eserlerinden istifade etmek ve ihya olmak gibi bir hükümlülüğümüz var. Hazreti Mevlanayı anlamak ve anlatmak, bize düşen bir hükümlülüktür.
     Mevlana Sufi Ayinleri Topluluğunun Şeb-i Arus Sema gösterisi sunduğu program kapsamında, Derviş Çeyizi Sergisi de açıldı.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Mevlana Pendikte anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER