Mevlana Üniversitesi yüksek lisans ve

Mevlana Üniversitesi yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alımına başladı


KONYA (A.A) - Mevlana Üniversitesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında yeni açtığı yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alımına başladı.
     Mevlana Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili Doç. Dr. İsmail Özgür Zemrat, yaptığı açıklamada, enstitülerine eğitim yönetim teftişi, planlama ve ekonomi bölümüne tezli ve tezsiz yüksek lisans programı açıldığını ve 2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitim vereceğini bildirdi.
     Mevlana Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili Doç. Dr. Halis Altun, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde bilgisayar mühendisliği ve elektrik- elektronik mühendisliği yüksek lisans programlarında eğitim verdiklerini, bu yıl bu bölümlere ek olarak ilköğretim matematik öğretmenliği programının eklendiğini dile getirdi.
     Yüksek lisans programlarında öğretim dilinin isteğe bağlı olarak İngilizce ve Türkçe olabileceğini, elektrik-bilgisayar mühendisliği doktora programında ise öğretim dilinin İngilizce olduğunu belirten Altun, şunları kaydetti:
     Öğrenciler TÜBİTAK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen projelerde proje asistanı olarak ücretli çalışabilecekler. Aylık bin 500 lira burs ve yüzde 100 ücret muafiyeti için öğrencilerin ALES ve ÜDS sınavlarından belirli puanları almaları gerekiyor ancak proje asistanlarından herhangi bir şart beklenmiyor.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Mevlana Üniversitesi yüksek lisans ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER