Ağustos ayı ihracat ve enflasyon rakamları

Ağustos ayı ihracat ve enflasyon rakamları -BUSİAD Başkanı Yöney: -Son zamanlarda petrol fiyatlarında gözlenen artış, global emtia fiyatlarındaki yukarı yön, dövizin hareketi, enflasyonun bir miktar beklenenin üzerinde çıkmasına


BURSA (A.A) - Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, Son zamanlarda petrol fiyatlarında gözlenen artış, global emtia fiyatlarındaki yukarı yön, dövizin hareketi, enflasyonun bir miktar beklenenin üzerinde çıkmasına sebep oldu dedi.
     Yöney, ağustos ayı ihracat ve enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, ağustos ayında tüketici fiyatlarının hafif de olsa çıkış gösterdiğini belirtti.
     Tarım sektörü ile ilgili olarak kısa, orta ve uzun vadeli önlemler alınması gerektiğini ifade eden Yöney, önlem alınmaması halinde yakın bir gelecekte açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalınabileceğini kaydetti.
     Yöney, İstanbul Sanayi Odasının Türkiyenin 2011 yılı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporundaki karlılık rakamlarının, bir yıl önceye göre endişe verici bir düşüş gösterdiğini belirterek, bu düşüşün sonuçlarının, gelecek yıl kurumlar vergisi gelirlerine menfi olarak yansıyacağını bildirdi.
     Son zamanlarda petrol fiyatlarında gözlenen artış, global emtia fiyatlarındaki yukarı yön, dövizin hareketi, enflasyonun bir miktar beklenenin üzerinde çıkmasına sebep oldu ifadesini kullanan Yöney, şunları kaydetti:
     Ekonomi Bakanının yaptığı açıklamada ilk sekiz aylık ihracatın, 98 milyar dolar olduğu, ithalatın ihracatı karşılama oranının yüzde 62ler seviyesinde, cari açık ve dış ticaret açığının da olumlu seyir gösterdiği belirtilmekte. Global pazardaki olumsuzluk sürmekte. Bunu, son iki ayda otomotiv sektöründe yaşadığımız yüzde 30luk düşüşle gördük. Rehavete asla kapılmamamız gerekiyor.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Ağustos ayı ihracat ve enflasyon rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER