Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve MHP İl Başkanı Aslan, mesaj yayınladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Hz. Peygamberin doğduğu gecenin insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç olduğunu bildirdi.
     Yılmaz, mesajında, Mevlit Kandilinde insanlık için yepyeni bir günün doğduğunu, aydınlık bir devirin açıldığını belirtti.
     Yılmaz, şunları kaydetti:
     İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştır. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Mevlit Kandili, Peygamber Efendimizi anlama, anlatma, yaşama ve genç nesillere anlatmak için en önemli zamandır. Bununla beraber, Onun ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. İnsanlığın her zaman ve her mekanda Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan sünnetine ihtiyacı vardır. Onun söylediği her söz, yaptığı her eylem, insanlığın daha iyi yaşamasını, daha iyi düşünmesini sağlamaya yönelik olmuştur. Bu gece, Resulallahın doğum zamanında görülen haller, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Afyonkarahisarlı hemşehrilerim olmak üzere bütün Müslüman kardeşlerimin kandilini tebrik ediyorum.
    
     -Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban
    
     Çoban, mesajında, Mevlit Kandilinin İslam alemine ve Afyonkarahisardaki vatandaşlara sağlık, mutluluk ve refah getirmesini diledi.
     Yaratılmışların en şereflisi, kainatın efendisi, insanların en edeplisi, güzel ahlakın tamamlayıcısı, varlık aleminin en sevgilisi, seçilmiş ve seçkin insan, Hz. Muhammedin yeryüzünü şereflendirmesinin anısına düzenlenen Kutlu Doğum Haftasını kutladığını belirten Çoban, şunları bildirdi:
     İnsanlığın dirilişinde, karanlıktan aydınlığa çıkışında ve katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle bütün Müslümanları tebrik ediyor, Peygamber sevgisinin gönüllerimize sirayet etmesini ve kök salmasını diliyorum. Böylesine müstesna anlamlı ve mana dolu gün ve geceler aramızdaki dostluk kardeşlik ve yardımlaşma gibi asil duyguları güçlendiriyor. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed, tüm insanlığa fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olarak gönderilmiştir. Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allahın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bu gecenin sabahı gerçekten de nurlu bir sabahtır.
    
     -MHP İl Başkanı Aslan
    
     MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, peygamberimizin doğumunu idrak etmenin, imanın 6 esasına kalben inanıp, İslamın 5 şartını ihlasla yerine getirmek, yaşadığı güzel ahlakı kendimize örnek almak ve yaşamak olduğunu kaydetti.
     Aslan, mesajında, bu günü idrak etmenin kuru sıradan bir idrak olmadığını şuurlu bir inanç, örnek alma, getirdiklerine kalben inanma ve onları yaşama olduğunu belirtti.
     Peygamber efendimizin ete kemiğe bürünmüş bir Kuran olduğunu belirten Aslan, şunları bildirdi:
     O en güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiştir. O, alemlere rahmettir. Dolayısıyla peygamberimizin doğumunu idrak etmek, imanın 6 esasına kalben inanıp, İslamın 5 şartını ihlasla yerine getirmek, yaşadığı güzel ahlakı kendimize örnek almak ve yaşamak demektir. Peygamberimizin bize her öğrettiği üstün fazilettir. İnsana gerçek değerini öğretmiştir. Getirdiği son din olan İslam diniyle insanlar arasında kardeşliği tesis etmiştir. Sevgi, saygı, eşitlik, adalet, iyilik, doğruluk getirmiştir. İnsanların birbiriyle anlaşıp barış içinde yaşamaları, hakkına razı olup kimsenin hakkına göz koymamalarını öğretmiştir. Böylece hayat daha da anlam kazanmış ve güzelleşmiştir. Onun şefaatine ulaşmak, sancağı altında toplanmak ümidiyle, siz saygıdeğer hemşehrilerimin Mübarek Mevlit Kandilini kutlar, bugünün anlamına uygun olarak o eşsiz insanı ve sünnetini kendimize örnek alarak yaşamayı, getirdiği yüce kitap Kuran-ı Kerimi kendimize rehber edinmeyi, barış, huzur, sağlık, birlik ve beraberliği nasip etmesini yüce Allahtan niyaz ederim.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER