Mevlit Kandili

Mevlit Kandili -Yalova Belediye Başkanı Koçal, AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun ile Müftü Sarıkaya, kandil dolayısıyla mesaj yayımladı


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile Müftü Muhittin Sarıkaya, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Belediye Başkanı Koçal, peygamberimiz Hazreti Muhammedin doğduğu mübarek geceyi bir kez daha idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti. Koçal, Bu önemli gecede birlik ve beraberliğimizi koruyarak daha çok ülkemiz, şehrimiz ve kendimiz için dua etmeliyiz. Varsa dargınlıklarımızı bir kenara bırakmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin mübarek Mevlit Kandilini kutlarım dedi.
    
     -Milletvekili Coşkunun mesajı-
    
     AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, hadisleri ve sünnetleriyle ümmetine ışık tutan peygamberimizin kutlu doğumunun, yalnızca bir kavmi değil insanlığın tümünü huzura ve mutluluğa kavuşturduğunu belirtti.
     Yalova halkının ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandilini kutlayan Coşkun, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamamız ve layıkıyla anlamamız için Mevlit Kandili önemli bir fırsattır dedi.
    
     -Müftüsü Sarıkaya-
    
     Müftü Muhittin Sarıkaya, Mevlit Kandilinin önemli bir gece olduğunu, bu gecede İslamın yücelmesi, milletin birliği ve beraberliği, kalkınması, güçlenmesi ve İslam aleminde akan kanların durdurulması için yüce Allaha niyazda bulunulması gerektiğini ifade etti.
     Sarıkaya, şunları kaydetti:
     Kuran-ı Kerimin alemlere rahmet olarak gönderildiğini haber verdiği Hazreti Muhammedin mükemmel bir insan ve mükemmel bir ahlaka sahip olduğunu bir kez daha düşünmemiz gerekir. Efendimizin tebliğ ettiği emir ve yasakların ne kadar uygun olduğunun vicdani muhasebesini yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek gecenin vatanımızın saadetine, milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını niyaz ediyor, bütün Müslüman aleminin kandilini tebrik ediyorum.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER