MHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Afyonkarahisarda:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Afyonkarahisarda: Ülkemizin birlik ve beraberliği noktasında her zaman, herkesle işbirliği, gönül birliği yaparız


AFYONKARAHİSAR (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, MHP olarak biz, ülkemizin birlik ve beraberliği noktasında her zaman, herkesle işbirliği, gönül birliği yapmaya imkan dahilinde müsait oluruz, yaparız dedi.
     Erdem, partisinin il başkanlığı tarafından Afyon Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantı ve ödül törenine katılmak için geldiği Afyonkarahisarda gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Yunanistan gezisinde Selanikte uğradığı protestoyu değerlendiren Erdem, şöyle konuştu:
     Protesto edilmeseydi ne olurdu- Neden Sayın Devlet Bahçeliye Yunanistanda Selanikte tepki gösteriliyor- Şöyle bir benzerlik de olabilir mi- Türkiyede de Sayın Devlet Bahçeliye çok ciddi manada tepki gösteren kesimler var. Yunanistanda tepki gösterenlerle Türkiyede tepki gösterenler arasında ortak bir düşünce veya duygu yakınlığı olabilir mi- Sayın Devlet Bahçeli, örfüne, adetine, geleneklerine, tarihi ve kültürel değerlerine bağlı, onların devamını, bekasını arzulayan bir siyasi liderin temsilcisidir.
    
     -Yunanlılar rahatsızlık duymuş olabilir-
    
     Erdem, Yunanistanın tarihi misyonunu, gelecekle ilgili tasavvurlarını ve ideallerini unutmuş bir devlet olmadığını anlatarak, şunları kaydetti:
     Yunanistan ekonomik ve siyasi zorluklarla iç içe yaşasa bile, İzmir, İstanbul ve Trabzon onlar için hala kurtarılmayı bekleyen zavallı esirler konumundadır. Buraların şu veya bu şekilde zayıf iradeli iktidarlar tarafından Yunanlılara peşkeş çekileceği günü sabırsızlıkla beklemektedirler. Unutulmaması gereken bir husus, Genel Başkanımız, oradaki azınlıklara bir heyecan ve beka duygusu aşılarken, buradaki siyasi iktidarın aynı hesabı yapan Yunanlılara Sümela Manastırını açtığını ve ibadet imkanı sağladığını unutmamak gerekir. Hele hele bunu ecdadımız Fatih Sultan Mehmetin Trabzonu Pontus Rum İmparatorluğunu yok ettiği günün, Sümela Manastırının ibadete açılış günü olması Yunanlıları fazlasıyla sevindirmiş hatta şımartmış olabilir. Türkiye Devletinin sonsuza kadar bekasını isteyen Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin Yunanistan ziyaretinden bu Yunanlılar rahatsızlık duymuş olabilir diye düşünebiliriz.
     Bir gazetecinin Bahçelinin Suriye konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdem, Genel Başkanımız, bu ülkenin bekası için kim ne tür hizmette bulunursa ona hizmet etmek, ülkenin bölünmez bütünlüğüne göz dikenleri de cezalandırmak şeklinde bir yaklaşımı var. Biz ülkemizin birlik ve beraberliği noktasında, her zaman, herkesle işbirliği, gönül birliği yapmaya imkan dahilinde müsait oluruz, yaparız dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Serdar Yılmaz / Deniz Açık
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Afyonkarahisarda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER