MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: Engelli haklarını arttıran engellilerimize yarar sağlayan tüm yeniliklere her zaman kayıtsız şartsız destek verdik


SAKARYA (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık sağlayan tüm yenililiklere parti olarak destek verdiklerini söyledi.
     Adapazarı Sakatlar Derneğini ziyaret eden Kutluata, burada yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların önündeki en büyük engelin ilgisizlik olduğunu anlattı.
     Engellilere destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Kutluata, MHP, engellilere her zaman önem vermiştir. Bu iş siyasi parti meselesi değildir. Engelli haklarını arttıran engellilerimize yarar sağlayan tüm yeniliklere her zaman kayıtsız şartsız destek verdik. Engellerimiz sosyal devletin bakmakla zorunlu olduğu vatandaşlarımızdır ifadelerini kullandı.
     Dernek Başkan Sadettin Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her bireyin engelli adayı olduğunu anımsattı.
     Engelli haklarında yaşan sıkıntılar halen çözülmüş değil diyen Yılmaz, 5378 sayılı engelliler yasası 2015 yılına ertelendi. Tüm kamusal alanlarda ve toplu taşıma araçlarında özürlüler için ulaşılabilirliğin sağlanması amaçlanmıştır. Fakat ne kamu kurumları ne de ulaşım araçlarına engellilerimiz ulaşamıyor. Sağlık alanlarında dahi sıkıntı yaşıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER