MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş: -AKPli vekiller, Akilli yöneticiler Türkeş yaşasaydı ne yapardı diye merak ediyorlarsa bugünkü MHPnin yönetimine, genel başkanımıza ve bizlerin beyanlarına kulak assınlar, derhal bu yanl


DENİZLİ (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AKPli vekiller, Akilli yöneticiler, Türkeş yaşasaydı ne yapardı diye merak ediyorlarsa bugünkü MHPnin yönetimine, genel başkanımıza ve bizlerin beyanlarına kulak assınlar ve derhal bu yanlıştan vazgeçsinler dedi
     Türkeş, babası merhum Alparslan Türkeş için Denizlide okutulan mevlide katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhanın da eşlik ettiği programda gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkeş, çözüm sürecinde terörist başının talepleri doğrultusunda birtakım faaliyetler yürütüldüğünü söyledi.
     İktidarın hukuk ihlallerine ortak aradığını ifade eden Türkeş, Akil adamlar adı altında heyetler oluşturuluyor. 1919 yılında Damat Ferit hükümeti de, İngilizlerin tavsiyesi doğrultusunda Heyet-i Nasiha diye halkı yanlışta ikna komiteleri kurmuştu. Yani yanlışı yapacaksın halkı da bu yanlışın doğru olduğunu ikna edeceksin. Bu günde bu akil adamlar grubunun meşrepleri, menşeleri itibariyle baktığınızda fevkalade bu çalışmaya çok uygundur şeklinde konuştu.
     Bu süreçte birçok suçun ve kanun ihlalinin olduğunu ileri süren Türkeş, bir basın mensubunun Bazı vekillerin merhum Alparslan Türkeş yaşasaydı bu sürece destek verirdi açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz soruna şöyle cevap verdi:
     Bu açıklamalara verebileceğim en hafif cevap çok cahilcedir. Bu AKPnin fikri bir açmaz içinde ve fikri bir çaresizlik içinde olduğunun da çok müşahhas bir delilidir. Adalet ve Kalkınma Partisini anlatırken Merhum Adnan Menderes ve Turgut Özala dayanır diyeceksin ancak fikri çaresizlik içerisinde kaldığında da merhum Alparslan Türkeşin ismine, kitaplarına, sözlerine sığınacaksın. MHP bu konuda, diğer konularda başta genel başkanımız olmak üzere merhum Alparslan Türkeşin çizgisini sürdürmektedir. Eğer AKPli vekiller, Akilli yöneticiler Türkeş yaşasaydı ne yapardı diye merak ediyorlarsa bugünkü MHPnin yönetimine, genel başkanımız ve bizlerin beyanlarına kulak assınlar ve derhal bu yanlıştan vazgeçsinler.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER