MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural: -"Bir tek çözüm vardır. Milletimiz birdir, kardeştir, bütündür, adı da Türk milletidir"


İZMİR (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecine ilişkin, "Bir tek çözüm vardır. Milletimiz birdir, kardeştir, bütündür, adı da Türk milletidir" dedi.
     Vural, MHP İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne, cumhuriyetin kuruluş temellerine ve milletin kardeşliğine karşı saldırı başlatıldığını öne sürdü.
     Partisinin milli değerleri koruyup yaşatmak amacıyla bölge mitingleri düzenlediğini, bu kapsamda da 20 Nisan Cumartesi günü İzmir Gündoğdu Meydanında Bayrak Mitingi gerçekleştireceklerini ifade eden Vural, "Gün, vatan için tek yürek olma günüdür. Baskılara, tehditlere, şantajlara karşı dik duranları, AKPnin PKK silahıyla düzenlediği darbeye karşı olanları mitingde birlikte olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
     Türkiye Cumhuriyetinin "lütuf ile kurulmuş bir sömürge artığı" olmadığını, ülkenin emperyalist devletlere karşı verilmiş kutlu savaşın, dökülen kanın, verilen canların eseri olduğunu dile getiren Vural, şöyle konuştu:
     "Terörle mücadeleden vazgeçtiler, müzakereyi meşrulaştırdılar, İmralı muhatap değil dediler, İmralının ipine sarıldılar. Bugün geldiğimiz bu noktada yine çözüm ve barış yalanını milletimize pazarlamak istiyorlar. Bu pazarlamayı mayınlı araziye sürdükleri 63 akil adamla yapacaklarını zannettiler."
     Akil İnsanlar Heyetinin polis ve jandarma eşliğinde gittiğini, güvenlik güçlerinin insanlara "Sakın soru sormayın, problem çıkartmayın" diye baskı, şantaj yaptığını ileri süren Vural, İzmire gelen heyetin de insanların sorularına yanıt veremediğini savundu.
     Oktay Vural, şöyle devam etti:
     "Çözüm diye sunduğunuz Türk milleti adını değiştirmek, 26 özerk bölge kurmak, Lazistan, Kürdistan, Ermenistan kurmak ise batsın sizin çözümünüz. Bir tek çözüm vardır. Milletimiz birdir, kardeştir, bütündür, adı da Türk milletidir. Devletimiz Türkiye Cumhuriyetidir. Millidir ve üniterdir. Egemenlik, kayıtsız şartsız Türk milletine aittir. Etnik kimliklere bölünemez. Bayrağımız da Türk bayrağıdır. Devletimizde de milletimizde de eğitimde de kurumlarımızda da dilimiz Türkçedir. Bunu aklına koyacaksın. İşte sana çözüm. MHP ve ülkücüler olarak, PKKnın dayattığı çözümü değil, devletin teröre teslim olarak sağladığı barışı değil milli değerleri koruyup yaşatarak bir çözümden yanayız. Bu süreç aslında çözüm değil çözülmedir, barış değil savaştır."
     AK Partinin tek korkusunun MHP olduğunu savunan Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın partisine şantaj yapmaya devam ettiğini ileri sürerek "AKPnin derin devleti devrededir, planlar yapılmıştır, izleniyoruz, takip ediliyor dinleniyoruz" ifadelerini kullandı.
     "İftiralara hazırlar. Daha önceki komplolarla yıkamadıkları MHPye karşı yeni bir saldırı, yeni darbeler planlandığı açık ve net ortadadır diyen Bahçeli, şunları kaydetti:
     Sayın Devlet Bahçeliyi, MHPyi inceletecekmiş. 10 yıldır ne yaptın- Didik didik ettin. Her grup toplantısında bankalardan bahsetmedi mi- 2003de Araştırma Komisyonu kurmadın mı- Kurdun. Ne oldu- Yetmedi değil mi-
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Vural: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER