Midyatta kan bağışı kampanyası

Midyatta kan bağışı kampanyası


MARDİN (A.A) - Midyat ilçesinde, kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Diyarbakır Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından, Gümüşçüler Çarşısında başlatılan kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
     Midyat Kızılay Derneği Başkanı Murat Aykat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayı nedeniyle hedeflenen kan miktarının toplanamadığını belirtti.
     Kan bağışı kampanyalarını çok önemsediklerini aktaran Aykat, Birbirimize ihtiyacımız olduğunu unutmayalım. Allah kimseyi kana muhtaç etmesin. Ancak kana her zaman ihtiyaç duyulduğunu da bilelim. Destek verenlere teşekkür ediyorum dedi.
     Doktor Adnan Küçük de kan bağışının hayat kurtardığını kaydederek, şunları söyledi:
     İnsanın başına ne zaman, ne geleceği belli olmuyor. Kazalarda, depremlerde, felaketlerde ya da ameliyatlarda büyük oranda kan gerekebiliyor. Bazen bir günde 50 ünite kana ihtiyaç duyulabiliyor. Bazen 1 tek ünite kan, 3 insanın hayatını kurtarabiliyor. İnsanlarımızı, kan verme konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Vatandaşlarımız kan verme konusunda çekinceli davranmamalı. Kendi sağlıkları açısından da çok önemli. 18 yaşını doldurmuş herkes, kan bağışında bulunabilir. Kan veren kişilerin, en az 50 kilo olmalarını göz önünde bulunduruyoruz. Bazen boy ve kilo oranını dikkate alıyoruz. Erkekler 3 ayda, kadınlar ise 4 ayda bir kan verebilir.
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Midyatta kan bağışı kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER