Mikro Kredi Uygulaması

Mikro Kredi Uygulaması -Mikro Finans Rize Bölge Müdürü Kuk: Yoksulluğu azaltmak ve dar gelirli insanlara meslek öğretmek için küçük sermayeler vererek, dar gelirli insanları kaderlerine terk etmiyoruz, onları sosyal hayata ka


TRABZON (A.A) - Mikro Finans Rize Bölge Müdürü Emel Kuk, Yoksulluğu azaltmak ve dar gelirli insanlara meslek öğretmek için küçük sermayeler vererek, dar gelirli insanları kaderlerine terk etmiyoruz, onları sosyal hayata katıyoruz dedi.
     Kuk, Trabzon İl Genel Meclisi Ocak ayı Toplantısında yaptığı konuşmada, mikro kredi uygulamasına değinerek, Yoksulluğu azaltmak ve dar gelirli insanlara meslek öğretmek için küçük sermayeler vererek, dar gelirli insanları kaderlerine terk etmiyoruz, onları sosyal hayata katıyoruz. Dünyada ilk defa kadın emeğini koruyan sigorta da ülkemizde yapıldı şeklinde konuştu.
     7 şube 2 birimle hizmet veren Bölge Müdürlüklerinin üyesi olan 2 bin 675 kişiye, 7 milyon kredi verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     2010 yılında Trabzon şubemiz açıldı. bin 144 üyemiz var. Bunlara 1 milyon 350 bin lira kredi kullandırdık, bunun 350 binini İl Özel idaresi, 50 binini de belediye karşıladı. Bu kredilerin geri dönüşü yüz de yüz sağlanmıştır. İllerden başlayarak ilçelere yöneliyoruz. Akçaabat ve Sürmeme ilçelerinde de bu yapılaşmayı başlatmak istiyoruz. Verdiğimiz kredilerde yüzde 100 geri dönüşüm sağlamalıyız. Bu amaçla çalışıyor ve kredi kullandırıyoruz. Bizim verdiğimiz ihtiyaç kredisi ya da hibe değildir. Yanlış anlaşılmasın
     Kuk, uygulamada kar amaçlarının olmadığını ifade ederek, çalışmak, üretmek isteyen kadınlara yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Mikro Kredi Uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER